Ο ιστορικός Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος της Άρτας ΣΚΟΥΦΑΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων προγραμματίζει και φέτος εκδηλώσεις για να τιμήσει τη μνήμη των Εβραίων της πόλης που εξοντώθηκαν στο Ολοκαύτωμα. 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα γίνει προβολή φωτογραφικού υλικού σχετικού με την Ισραηλιτική Κοινότητα της Άρτας, με τίτλο "Για να θυμάσαι τη Ροζίνα". 

Για τον εμπλουτισμό των φωτογραφικών ντοκουμέντων ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ φωτογραφικό υλικό μέσω των αρτινών Εβραίων και των απογόνων τους που ζουν στην Αθήνα ή και σε άλλες πόλεις. Οποιαδήποτε φωτογραφία θα αξιολογηθεί -είτε περιέχει πρόσωπα είτε τοπία από την Άρτα- ενώ οι φωτογραφίες μπορεί να είναι είτε προπολεμικές είτε μεταπολεμικές.

Οι Αρτινοί Εβραίοι μπορούν να στείλουν οικογενειακές τους φωτογραφίες -σκαναρισμένες σε υψηλή ανάλυση- στον κ. Θεοχάρη Βαδιβούλη (δικηγόρο – γραφολόγο και γνωστό ιστοριοδίφη της εβραϊκής κοινότητας της Άρτα), ο οποίος διεξάγει την έρευνα αυτή (τηλ: 6955 475476, email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν αλλά δεν έχουν την τεχνική δυνατότητα, μπορούν να αποταθούν στο ΚΙΣΕ (τηλ. 210 32 44 315), το οποίο θα αναλάβει να βγάλει ηλεκτρονικά αντίγραφα των φωτογραφιών τους, διασφαλίζοντας το πρωτότυπο υλικό.

Οποιαδήποτε φωτογραφία μπορεί να αποδειχθεί σημαντική τόσο για την προβολή, όσο και για την ιστορική έρευνα γενικότερα!

Η πρώτη προβολή του υλικού, στο "Για να θυμάσαι τη Ροζίνα",  θα γίνει το Σάββατο 23/03/2019, στην αίθουσα του Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ και ώρα 18:00, ενώ η δεύτερη προβολή (ειδικά για την εβραϊκή νεολαία που θα επισκεφθεί την Άρτα εκείνη την ημέρα), θα γίνει την Κυριακή 24/03/19, στην Δημοτική Πινακοθήκη και ώρα 16:45’. Η παρουσίαση του φωτογραφικού υλικού θα γίνει από τον κ. Θεοχάρη Βαδιβούλη.