Στις 15.1.2024 ο Ραββίνος κ. Ισαάκ Μιζάν και ο κ. Ισαάκ Ησαϊας, στο πλαίσιο ιδιαίτερης συνάντησης παρουσία του Γ.Γ. του ΚΙΣΕ κ. Βίκτωρ Ι. Ελιέζερ, προσέφεραν στον Γ.Γ. Θρησκευμάτων κ. Γιώργο Καλαντζή το βιβλίο «Προσευχολόγιο το Φως του Ισαάκ για την υποδοχή του Σαββάτου» που συνέγραψαν και επιμελήθηκαν.

Το έργο κυκλοφόρησε ύστερα από μακροχρόνια προσπάθεια του Ραββίνου Μιζάν να δημιουργήσει ένα αναλυτικό και επεξηγηματικό εγχειρίδιο της τήρησης των κανόνων και των ύμνων του Σαββάτου βάσει του σεφαραδίτικου τυπικού.

Κατά τη συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας ο Ραββίνος Μιζάν παρουσίασε το προσευχολόγιο στον Γ.Γ. Θρησκευμάτων και μίλησε για τις καινοτομίες του έργου.

Ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων κ. Καλαντζής τόνισε ότι μια τέτοια έκδοση που αποδίδει τα νοήματα των προσευχών στα ελληνικά δίπλα από την εβραϊκή γλώσσα συμβάλλει καταλυτικά, όχι μόνο στον εμπλουτισμό των γνώσεων κάθε αναγνώστη αλλά και ευρύτερα στην αλληλοκατανόηση των θρησκειών και των μηνυμάτων που εκπέμπουν. «Το βιβλίο αυτό πρέπει να φθάσει σε κάθε Θεολογική Σχολή της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαντζής, ευχαρίστησε για το αντίτυπο που του προσφέρθηκε και συνεχάρη τους συντελεστές για την άριστη επιμέλεια του έργου.