Το διάστημα 21-23/02/2025 η ΕΝΕ πραγματοποίησε ένα 3ήμερο σεμινάριο στην Πορταριά του Πηλίου και στον Βόλο.
Το σεμινάριο είχε στόχο τη δημιουργία μιας εθελοντικής ομάδας της ΕΝΕ, τους “ΕΝΕλοντές”, καθώς και την εκπαίδευσή τους όσον αφορά στη διοργάνωση εκδηλώσεων.
Βασικό μέλημα της διοργάνωσης ήταν οι παρευρισκόμενες και οι παρευρισκόμενοι να αφουγκραστούν τις ανάγκες τόσο των επιμέρους μελών της ΕΝΕ όσο και του ελληνικού εβραϊσμού γενικότερα. Το πρόγραμμα περιείχε μια σειρά από σεμινάρια που σχεδίασαν και υλοποίησαν τα μέλη του συμβουλίου της ΕΝΕ Λεονάρντο Κοέν, Βίκτωρ Μωυσής, Σάμης Μόσιος, Ελισσάβετ Δέτση, καθώς και ο πρόεδρος Ελιέζερ Σολομών Καμπελής, σε συνεργασία με τον Ραβίνο Γκάμπριελ Νεγρίν, τον Ηλία Σαλτιέλ και την Έλενα Δημητρίου.
Μέσα από τις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις προέκυψαν δύο βασικές ιδέες προς υλοποίηση. Η πρώτη αφορά μία κοινωνική κουζίνα που θα απαρτίζεται από μέλη της νεολαίας που θα ετοιμάζει γεύματα προς απόρους, και πρόκειται για μια δράση που αποσκοπεί στην υπογράμμιση του κοινωνικού έργου της νεολαίας και στην ενδυνάμωση του δεσμού ανάμεσα στα μέλη της.
Η δεύτερη αφορά ένα φεστιβάλ που θα αναδεικνύει την ελληνική εβραϊκή κουλτούρα μέσα από πολιτιστικά δρώμενα όπως συναυλίες, εκθέσεις, παρουσιάσεις κλπ.
Επίσης, το σεμινάριο περιείχε, μεταξύ άλλων, επίσκεψη και ξενάγηση στην Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου και στη συναγωγή του, στην οποία πραγματοποιήθηκαν δύο λειτουργίες (Μινχά και Αρβίτ Σσαμπάτ).
Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες έλαβαν βεβαιώσεις παρακολούθησης κατά την αναχώρησή τους από την Πορταριά.
Το σεμινάριο δε θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί χωρίς τη συγχρηματοδότηση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών μέσω της ΕΝΑ, αλλά και του Jewish Agency for Israel (JAFI). Ακόμα, αμέριστη ήταν και η συνεισφορά της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου στο εν λόγω εγχείρημα.
Το συμβούλιο της ΕΝΕ ευχαριστεί όλους τους αξιότιμους συνεργάτες για τη συνεισφορά τους στο πολύτιμο αυτό έργο.