Στις 12.11.14, έγινε στο Μουσείο Διασποράς του Τελ Αβιβ «Beit Hatfutsot», υπό την αιγίδα του πρέσβη της Ελλάδος στο Ισραήλ κ. Σπύρου Λαμπρίδη και του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος (ΕΜΕ), εκδήλωση με θέμα «Έλληνες Εβραίοι κατά τη Ναζιστική Κατοχή: Εκτόπιση, Αντίσταση και Επιβίωση».    

Κατά την εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο διευθυντής του «Beit Hatfutsot» κ. Dan Tadmor, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ κ. Σπ. Λαμπρίδης, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων πως: «ο ναζισμός, ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός και η μη ανεκτικότητα της κοινωνίας δεν έχουν καμία θέση στις μοντέρνες δημοκρατικές κοινωνίες μας. Τόσο το κράτος, όσο και εμείς ατομικά, ως ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες, δεν θα ανεχθούμε την εκκόλαψη του φασιστικού αυγού του φιδιού για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, την Ευρώπη, ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο». Η διευθύντρια του ΕΜΕ κα Ζανέτ Μπαττίνου, τόνισε: «κατά τη Ναζιστική Κατοχή χάθηκαν 200.000 Έλληνες, μεταξύ των οποίων 62.000 Εβραίοι, οι οποίοι ανήκαν σε κοινότητα 80.000 ατόμων. Μετά τον πόλεμο επέζησαν μόνο 10.000 Εβραίοι στην Ελλάδα».

Η κεντρική ομιλία έγινε από την ιστορικό κα Οντέτ Βαρών-Βασσάρ, η οποία έκανε μια πολύ εμπεριστατωμένη και αναλυτική παρουσίαση του θέματος.            

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η περιοδεύουσα  έκθεση του ΕΜΕ «Κρυμμένα Παιδιά στην Ελλάδα της Κατοχής» και προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του κ. Βασίλη Λουλέ «Φιλιά εις τα παιδιά». Παρουσιάστηκε επίσης έκθεση καλλιτεχνικής  φωτογραφίας της κας Άρτεμις Αλκαλάη με μοναδικές φωτογραφίες από τους εναπομείναντες Έλληνες Εβραίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος.