Στις 9.8.2023 ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος είχαν συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΚΙΣΕ Βίκτωρα Ελιέζερ και τον Διευθυντή Ηλία Φρεζή, στα Γραφεία του ΚΙΣΕ.

Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με προεξάρχον εκείνο της διατήρησης της κληρονομιάς του αειμνήστου πρώην Δημάρχου, Αντιπροέδρου του ΚΙΣE και Προέδρου της Ι.Κ. Ιωαννίνων Μωϋσή Ελισάφ. Αναφερόμενος στο πολύτιμο έργο του Μ. Ελισάφ και στη σημασία που αποδίδει ο Δήμος στις σχέσεις με την εβραϊκή Κοινότητα και στην προβολή του Ρωμανιώτικου Εβραϊσμού, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ανακοίνωσε την οργάνωση ειδικής εκδήλωσης προς τιμήν του Μ. Ελισάφ το προσεχές Φθινόπωρο.

Επίσης, οι κ.κ. Παπαγεωργίου και Αρλέτος επιβεβαίωσαν την άριστη συνεργασία με την νέα ηγεσία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και τόνισαν την επιθυμία του Δήμου να συμβάλλει τόσο στην προβολή του Γιαννιώτικου εορτασμού του Κιπούρ στο εξωτερικό όσο και στη διαρκή ανάδειξη της ιστορίας του Ρωμανιώτικου Εβραϊσμού σε συνεργασία με το ΚΙΣE και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. του ΚΙΣΕ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο για τις πρωτοβουλίες αυτές που καταδεικνύουν τους δεσμούς της πόλης με την εβραϊκή της κοινότητα και τόνισε ότι το ΚΙΣE θα υποστηρίξει ενεργά τις πρωτοβουλίες του Δήμου Ιωαννίνων που στοχεύουν τόσο στην ανάδειξη της προσωπικότητας του Μωυσή Ελισάφ, ως πρώτου Έλληνα Εβραίου Δημάρχου στην ιστορία της χώρας, όσο και στην μεταλαμπάδευση της γνώσης της εβραϊκής ιστορίας της πόλης των Ιωαννίνων.

Στο τέλος της συνάντησης ο Γ.Γ. του ΚΙΣΕ προσέφερε στον Δήμαρχο και στον Αντιδήμαρχο Ιωαννιτών αναμνηστικές εκδόσεις του ΚΙΣΕ για την ιστορία των Ελλήνων Εβραίων.