Τον επιτετραμμένο της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα, Τσαχ Σάαρ, αποχαιρέτισαν φίλοι και συνεργάτες καθώς και εκπρόσωποι του ελληνικού εβραϊσμού, σε φιλική συγκέντρωση που φιλοξένησαν στην πρεσβευτική κατοικία, στις 2.8.23, ο πρέσβης του Ισραήλ Νόαμ Κατς και η σύζυγός του Εϊνάτ.

Ο Ισραηλινός πρέσβης αναφέρθηκε στη μεγάλη συμβολή του Τσαχ Σάαρ στην ανάπτυξη των Ελληνοϊσραηλινών σχέσεων και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει στην Πρεσβεία του Ισραήλ στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Τσαχ Σάαρ, που αναχωρεί για το Ισραήλ ύστερα από 3ετή θητεία στην Ελλάδα, μίλησε με συγκινητικά λόγια για τους δεσμούς του με την Ελλάδα επισημαίνοντας ιδιαίτερα τη φιλοξενία και τη φιλική ατμόσφαιρα των ανθρώπων όπου κι αν ταξίδεψε. Επεσήμανε την άριστη συνεργασία με τον Πρέσβη και τα στελέχη της πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα, όπως επίσης και με την ελληνική εβραϊκή κοινότητα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Γ.Γ. του ΚΙΣΕ Βίκτωρ Ελιέζερ, ο Πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών Αλβέρτος Ταραμπουλούς, και η Γ.Γ. του Κ.Σ. Ντέλια Αλχανάτη, και ο Ραββίνος Αθηνών Γκαμπριέλ Νεγρίν, που απηύθυναν στον κ. Τσαχ Σάαρ εγκάρδιες ευχές για καλή αντάμωση και για καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει με τη νέα του θέση στη Νέα Υόρκη.