Ο Αρχηγός των Ναυτικών Δυνάμεων του Ισραήλ Αντιναύαρχος David Saar Salama, βρέθηκε στο Πεντάγωνο και συγκεκριμένα στο ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στην χώρα μας, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση, όπως μας πληροφορεί ο ΒΗΜΑτοδότης.

Στη συνάντηση που είχε με τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις τρέχουσες προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας και στις δυσμενείς συνέπειες του αναθεωρητισμού για την ευρύτερη περιοχή.
Έγινε, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης και αναφορά στην στενή Στρατιωτική Συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ η οποία εμβαθύνεται συνεχώς με δραστηριότητες επιχειρησιακής συνεργασίας και συνεκπαίδευσης και οι οποίες ενισχύονται τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά στο πλαίσιο του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ για το 2023.

Καθώς επίσης και αναφορά στην επιτυχία της ναυτικής άσκησης «NOBLE DINA 2023» που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ επεσήμανε την ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, με την υπογραφή του Κοινού Σχεδίου Δράσης, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεσή του για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας των Ναυτικών Δυνάμεων σε διμερές πλαίσιο.

Πηγή: ιστοσελίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, 13.6.2023 

*Φωτογραφίες από το twitter του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή