Τρεις Ισραηλινοί όμηροι της Χαμάς και της Τζιχάντ, η Αρμπέλ Γεχούντ, 29 ετών, η Aγκάμ Μπέργκερ, 19, και ο Γκάντι Μόζες, 80, και πέντε Ταϊλανδοί (ΕΔΩ) απελευθερώθηκαν την Πέμπτη 30.1.2025 (ΕΔΩ), μετά από 482 ημέρες ομηρίας στη Γάζα, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ισραήλ – Χαμάς. Το περασμένο Σάββατο 25.1.2025 είχαν απελευθερωθεί 4 στρατιωτίνες, οι Καρίνα Αρίεφ, Ντανιέλα Γκιλμπόα, Ναάμα Λεβί και Λίρι Άλμπαγκ (ΕΔΩ), που ανταλλάχθηκαν με 200 φυλακισμένους Παλαιστίνιους, ορισμένοι εκ των οποίων εξέτιαν ισόβιες ποινές για πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Ισραηλινών (ΕΔΩ).

Το σόου της Χαμάς κατά την παράδοση των ομήρων, και οι σκηνές βαρβαρότητας που εκτυλίχθηκαν στη Γάζα, -με τα εξαγριωμένα πλήθη να εμποδίζουν την διέλευση των ομήρων- κατήγγειλε το Ισραήλ που καθυστέρησε για μερικές ώρες την απελευθέρωση των 110 Παλαιστινίων κρατουμένων που παρέδωσε την Πέμπτη.

Με αγωνία οι Ισραηλινοί παρακολουθούσαν, από τις γιγαντοοθόνες στην πλατεία του Τελ Αβίβ, την παράδοση των ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό και την επιστροφή τους στο Ισραήλ. Λίγο αργότερα -και μετά τους πρώτους ελέγχους από τους γιατρούς- οι όμηροι επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ, ΕΔΩ

ΑΥΡΙΟ θα απελευθερωθούν οι: Ofer Calderon, Keith Siegel, Yarden Bibas! ΕΔΩ