«ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» Βόλου, 10.7.2016: Τυχεροί ήταν οι χιλιάδες οι Βολιώτες που κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του “Αθανασάκειου” Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 σε μια ονειρική και εντυπωσιακή συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη στήριξη του Γηροκομείου με τίτλο “Τραγουδώντας μαζί για την Ειρήνη και την Αγάπη”, που διοργανώθηκε από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, τον Φορέα Πολιτισμού “Μαγνήτων Κιβωτό” της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού, τον Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και τους “Φίλους του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου”.

Η σπάνιας ομορφιάς αυτή εκδήλωση-ύμνος στην Ειρήνη και την Αγάπη, ήταν μια διεθνής συνεργασία και πραγματοποιήθηκε με τη σύμπραξη τριών πολύ σημαντικών μουσικών σχημάτων: Της πολυβραβευμένης Πολυφωνικής Χορωδίας Βόλου, της Χορωδίας Regavim του Τελ-Αβίβ- Ισραήλ, της Μικτής Χορωδίας και της Ορχήστρας Νεανικών Χρωμάτων του περίφημου Μουσικού Σχολείου Βόλου, ενώ η εμβέλεια και η δημοσιότητα της ξεπέρασε τα Ελληνικά σύνορα, ταξιδεύοντας εικόνες του Βόλου και της Ελλάδας, αλλά και τον Ελληνικό μουσικό μας Πολιτισμό, όχι μόνο στο Ισραήλ, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Η εξαιρετική αυτή συναυλία ανέδειξε ως μέγιστα κοινωνικά αγαθά την ειρήνη, τη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ των λαών, αλλά και την αγάπη και αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων, ενώ παράλληλα συγκεντρώθηκαν Ελληνικά τρόφιμα για την ενίσχυση του Γηροκομείου Βόλου.

Ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών κατά την υποδοχή των καλεσμένων, που, από πολύ νωρίς, κατέκλυσαν τον χώρο του Μουσείου, ευχαρίστησε όλους τους συνδιοργανωτές Φορείς (“Μαγνήτων Κιβωτό”, Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και τους Φίλους του “Αθανασάκειου” Αρχ. Μουσείου), την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β. Σποράδων για τη στήριξή της, αλλά και τους συντελεστές της μεγάλης αυτής βραδιάς για το Βόλο (Χορωδίες Πολυφωνική και Regavim – Tel-Aviv, Μουσικό Σχολείο Βόλου) και σημείωσε ότι τα μηνύματα της Ειρήνης και της Αγάπης, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, όπου χτυπά η καρδιά της Ελλάδας και του Ισραήλ, αφού μπορούν όλοι να δουν τη συναυλία αυτή στο διαδίκτυο [Δείτε την ΕΔΩ]. Συγκινητικήστιγμή της βραδιάς ήταν όταν επιδόθηκαν οι αναμνηστικές-τιμητικές πλακέτες στις τρεις χορωδίες, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελασσονιτών Μαγνησίας -Δίκτυο “Περραιβία” κ. Κων. Σκριάπα στον μαέστρο της πολυβραβευμένης Πολυφωνικής Χορωδίας κ. Γιάννη Καρκάλα, την Αντιπρόεδρο του Σωματείου “Φίλοι Αθανασάκειου Μουσείου Βόλου” κ. Ιντζεσίλογλου – Δουλγέρη Αργυρούλα στην Διευθύντρια του περίφημου Μουσικού Σχολείου Βόλου κ. Αρετή Τζανετοπούλου και τον Γ.Γ. της Μαγνητών Κιβωτού κ. Νίκου Τσούκα, ως εκπροσώπου του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου στον μαέστρο της Χορωδίας REGAVIM -Tel-Aviv κ. Ze'ev Ulman που δυο μέρες πριν πήρε το 2ο βραβείο σε διεθνή Χορωδιακό διαγωνισμό στο Καρπενήσι. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Διευθυντής του Ρ/Σ “Ορθόδοξη Μαρτυρία” κ. Νίκος Βαραλής.

Σπουδαία η συμμετοχή του καθηγητή μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Βόλου Βασίλη Αγροκώστα, ο οποίος ερμήνευσε τραγούδια του έργου, ενώ στην ορχήστρα συμμετείχαν οι καθηγητές Σδρόλιας Αλέξανδρος, Χαντή Ζαφειρούλα, Γεδίκης Κων/νος, Παπαθανασίου Ελένη. Η συναυλία στο “Αθανασάκειο” Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου θα μείνει στην καρδιά όλων, όχι μόνο για την απαράμιλλη ποιότητα και αισθητική της, που σπάνια συναντούμε σε τέτοιο βαθμό, αλλά και για τα έντονα κοινωνικά μηνύματα που εμπεριείχε και που ταξίδεψαν τη φωνή, τον πολιτισμό και την καρδιά της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο με τον καλύτερο τρόπο.

Πηγή: «Ταχυδρόμος» Βόλου, Κυριακή, 10.7.2016 (έντυπη έκδοση).

Σχετικά: Συνέντευξη Τύπου για τη Συναυλία (Ταχυδρόμος, 2.7.2016)