Οι κυρίες της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, με αφορμή την εβραϊκή γιορτή του «Πουρίμ» πραγματοποίησαν στις 17.3.2019 το απόγευμα εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ», με σκοπό τη στήριξη φιλανθρωπικών δομών της πόλης μας.

Το «Πουρίμ» οι Εβραίοι όλου του κόσμου θυμούνται και εξιστορούν το αληθινό γεγονός της σχεδιαζόμενης γενοκτονίας τους, 2.500 χρόνια πριν στην Περσία του Ξέρξη, από τον μοχθηρό πρωθυπουργό Αμμάν και γιορτάζουν τη σωτηρία τους, χάρη στο θάρρος, την πίστη και τη γυναικεία εξυπνάδα της Εβραίας βασίλισσας Εσθήρ. Είναι η πιο χαρούμενη εβραϊκή γιορτή και τα έθιμά της περιλαμβάνουν χορούς και διασκεδάσεις, μασκαρέματα, ανταλλαγή γλυκών ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους και προσφορά βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη.

Φέτος, μαζί με το καθιερωμένο μπαζάρ παραδοσιακών γλυκών, οι κυρίες που παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση του εμβληματικού μονόπρακτου του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Η Εβραία» από την ταλαντούχα νέα ηθοποιό Ηλέκτρα Κλιάφα, σε σκηνοθεσία Βασίλη Γιαννιώση.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ, 18.3.2019