Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η σιωπηλή πορεία Μνήμης «Ποτέ ξανά, Θεσσαλονίκη - Άουσβιτς - 79 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού».  Η πορεία συνδιοργανώνεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Στη φετινή διοργάνωση επικεφαλής της πορείας θα είναι η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πορεία Μνήμης θα ξεκινήσει στις 11:00 από την Πλατεία Ελευθερίας και θα καταλήξει στις 12:00 μ. στο χώρο του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού όπου θα πραγματοποιηθεί σύντομη τελετή.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθούν στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης τα εγκαίνια της εκθεσιακής σειράς «Στην ίδια πόλη: χριστιανοί και εβραίοι στη Θεσσαλονίκη». Την πρώτη θεματική ενότητα της σειράς με τίτλο «Μουσική, Θέατρο, Πολιτισμός», που αφιερώνεται στη μνήμη των εβραίων μαθητών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (1915-1943), θα εγκαινιάσει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λίνα Μενδώνη.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Έδρα Εβραϊκών Σπουδών, το Αρχείο Γεωργίου Κωνσταντινίδη, την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης – Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων με την υποστήριξη  του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Διάρκεια έκθεσης  20 Μαρτίου έως 15 Απριλίου 2022.

Περισσότερες πληροφορίες: Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης - Αγίου Μηνά 11, τηλ.: 2310 250406, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ www.jmth.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

VORIA, 14.3.2022: Δηλώσεις Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα για την Πορεία Μνήμης