Στις 15.5.2024 η Ι.Κ. Θεσσαλονίκης διοργάνωσε στο Πνευματικό της Κέντρο εκδήλωση για το Γιομ Αατσμαούτ, με κεντρικό ομιλητή τον δημοσιογράφο και Γ.Γ. του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Βίκτωρ Ελίεζερ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Διακόσιες μέρες μετά την 7η Οκτωβρίου- η εξάπλωση του παραλογισμού ως προοίμιο του σκοταδισμού».

Τον ομιλητή προλόγισε ο Πρόεδρος της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ αναφερόμενος στο βιογραφικό ως πολιτικού αναλυτή, ειδικού σε θέματα Μέση Ανατολής.

Ο Β.Ι. Ελιέζερ ανέλυσε την κατάσταση στο Ισραήλ υπό το πρίσμα του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς, κάνοντας ιστορική αναδρομή στις σχέσεις Ισραήλ Παλαιστινίων, στο status της Γάζας και στις επιπτώσεις του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής αλλά και παγκοσμίως.

Ακολούθησαν ερωτήσεις του κοινού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ερώτηση του Προέδρου της ΙΚΘ «αν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον», στην οποία ο Β.Ι. Ελιέζερ απάντησε χαρακτηριστικά: «Μα αν δεν είμαστε αισιόδοξοι, αυτό θα σημάνει την αρχή μιας εξαιρετικά σκοτεινής σελίδας για τον Εβραϊσμό… Όπως ανασυντάχθηκε ο εβραϊσμός μετά την καταστροφή του Ολοκαυτώματος, είμαι βέβαιος ότι η ισραηλινή κοινωνία θα ανασυνταχθεί, θα βρει τον δρόμο της και θα συνεχίσει να διαβαίνει τον δρόμο της προόδου και της εξέλιξης».

Ο Πρόεδρος της Ι.Κ.Θ. ευχαρίστησε τον κ. Ελιέζερ και του επέδωσε τιμητική πλακέτα με τη σειρά των γραμματοσήμων για τη Θεσσαλονίκη.

Δείτε ΕΔΩ βίντεο από την εκδήλωση.

ΠΗΓΗ: FACEBOOK Ι.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.