Στις 18.5.2024 παρουσιάστηκε στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης το νέο βιβλίο της επιστημονικής συνεργάτιδος του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης κας Μαριάντζελας Χατζησταματίου με τίτλο: "Τα τραγούδια του Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων".

Ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ, της Ι.Κ.Θ. και του Μουσείου Ολοκαυτώματος, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, απηύθυνε χαιρετισμό.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο συγγραφέας και ερευνητής Δρ. Λέων Ναρ, η υπεύθυνη του Αρχείου της Ι.Κ.Θ. κα Αλίκη Αρούχ και ο επίκουρος καθηγητής του Α.Π.Θ. Δρ. Δημήτρης Γουλής.

Η συγγραφέας του βιβλίου και υπ. Δρ. του ΑΠΘ κα Μαριάντζελα Χατζησταματίου μίλησε για την έρευνά της και στο τέλος της παρουσίασης τραγούδησε και τραγούδια που περιλαμβάνονται στο βιβλίο.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε η επιστημονική υπεύθυνη του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης Δρ. Ξένια Ελευθερίου. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Πρόεδρος της επιτροπής του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης, κ. Ισαάκ Νίνο Σαλτιέλ.

Η παρούσα έκδοση συνιστά τμήμα του ερευνητικού προγράμματος του Εβραϊκού Μουσείου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, με τίτλο: «Τα τραγούδια του Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων». Πρόκειται για ένα ερευνητικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης του European Jewish Fund, της The Conference on Jewish Material Claims Against Germany (Claims Conference) και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Facebook Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, 19.5.2024