Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, στις 27 Ιανουαρίου 2024, η The Βasket Gallery θα προβάλει στο κανάλι της στο youtube (www.youtube.com/@thebasketgallery) το ντοκιμαντέρ «Restor(y)ing», ταινία του Περικλή Κορτσάρη. Η ταινία είναι στα ελληνικά και στα αγγλικά με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους αντίστοιχα.

Με την υποστήριξη επιζώντων του Ολοκαυτώματος, ιστορικών, νομικών και άλλων ειδικών, η ταινία εξετάζει ζητήματα αποκατάστασης σε σχέση με εβραϊκές περιουσίες στην Ελλάδα μετά τη Σόα. Επίσης αναζητά τις απόψεις της κοινής γνώμης μέσα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Εμφανίζονται με την ακόλουθη σειρά: Ιωσήφ Φλωρεντίν, Μαρία Καβάλα, Κωστής Κορνέτης, Νίκος Μαραντζίδης, Άννα Μαρία Δρουμπούκη, Παναγιώτης Σάμιος, Στράτος Δορδανάς, Κατερίνα Αναγνωστάκη, Άρι Σράιμπερ, Βάουτερ Φεράαρτ, Ρομάν Κούστερ, και Ρεγκίνα Κινγκ.

Κινηματογράφηση και μοντάζ του Γαβριήλ Ψαλτάκη και μουσική, «Στάχτες στο χιόνι της Θεσσαλονίκης», Γιοέλ Αντεπί.

Η ταινία έλαβε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Άστι (Ιταλία), στην κατηγορία ξενόγλωσσου ντοκιμαντέρ.