Όπως κάθε χρόνο, οι γιορτές στη Χαλκίδα ήταν η αιτία για να συναντηθούν συγγενείς και φίλοι για να γιορτάσουμε όλοι μαζί. Για τον εορτασμό του Ρος Ασανά και του Κιπούρ οι λειτουργίες έγιναν από τον ιερουργό κ. Χαϊμ Ισχακή και τον ραββίνο κ. Μέντελ Χέντελ αντίστοιχα.

Η έκπληξη του Κιπούρ ήταν ότι το Ελ Νορά Αλιλά έψαλαν δύο μικρά παιδιά ο γιος του ραββίνου Μέντελ Χέντελ, Λέβη και ο Βίκτωρας Σαμουήλ. Με τη λήξη της εορτής κόψαμε τη νηστεία στον προαύλιο χώρο της Συναγωγής με γλυκά που προσέφερε η οικογένεια Μέντελ και αναψυκτικά που προσέφερε η Ι.Κ. Χαλκίδας.

Ιδιαίτερα τιμητική για την Κοινότητά μας ήταν η παρουσία της πρέσβεως του Ισραήλ στην Ελλάδα κας Ιρίτ μπεν Άμπα, καθώς και της κας Καρόλ Μιωνή,  οι οποίες συμμετείχαν στη λειτουργία στο Σουκότ στη Συναγωγή, καθώς και στο πατροπαράδοτο τραπέζι που ακολούθησε το οποίο πραγματοποιήθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του προαυλίου της Συναγωγής, ο οποίος ήταν στολισμένος με μυρτιές, καλάμια και φρούτα.

Στις 5.10.2015, οι γιορτές ολοκληρώθηκαν με τη λειτουργία του Σιμχά Τορά από τον κ. Χαϊμ Ισχακή. Έγινε η προσευχή Αρβίτ και ακολούθησαν οι καθιερωμένες περιφορές των Σεφαρείμ με τα κεράκια αναμμένα τραγουδώντας τους ύμνους της γιορτής.

Καθώς κλείνουμε τον κύκλο της Τορά, διαβάζοντας την τελευταία περικοπή της, ξεκινάμε αμέσως το νέο κύκλο από το «Μπερεσίτ». Αυτό γίνεται από τους δύο Γαμπρούς της Τορά που φέτος ήταν οι κ.κ. Ιωσάς Καταλάν και Σόλων Μάϊσης που τους ευχόμαστε υγεία και οικογενειακή γαλήνη.        

Ι.Κ. Χαλκίδος