Οι Άγιες Ημέρες των εορτών του Πέσαχ γιορτάστηκαν στην Κοινότητά μας με όλη τους τη μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη, όπως ορίζουν τα ήθη και έθιμά μας.

    Το βράδυ του Σαββάτου 19.4.08 η Συναγωγή Χαλκίδας λειτούργησε με τον χαζάν της Κοινότητας κ. Ισαχάρ Κοέν ενώ παρέστησαν τα μέλη μας, καθώς και συγγενείς και φίλοι από την Αθήνα και το εξωτερικό. Μετά τη λειτουργία έγινε το πατροπαράδοτο Σέδερ με πολύ κόσμο. Διαβάστηκε η Αγκαδά κι ακολούθησε κασέρ δείπνο προσφορά της Κοινότητας.

    Το πρωί της Κυριακής 20.4.08 ήρθε από την Αθήνα ο χαζάν κ. Χαϊμ Ισχακής κι έκανε τη λειτουργία μαζί με τον κ. Κοέν. ΄Εγινε η ανάγνωση της Τορά κι ανέβηκαν στο Τεβά όλα τα μέλη της Κοινότητας. Αργότερα τελέστηκε η βραδινή λειτουργία κι ακολούθησε το δεύτερο Σέδερ στη Λέσχη. Συμμετείχαν πολλά μέλη μας, καθώς και φίλοι από την Αθήνα. Στο Σέδερ παρακάθισαν η γενική πρόξενος του Ισραήλ στην Ελλάδα κα Μένου Λεβή με το σύζυγό της, ο διευθυντής της ισραηλινής ναυτιλιακής εταιρείας "ΖΙΜ" κ. Ραν Μαζόρ, η κ. ΄Ορο Ρομάνο και η κα Καρόλ Μιωνή. Ήταν μία υπέροχη βραδιά κι όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι.

    Την Κυριακή 11.5.08 έγινε στη Συναγωγή η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη όσων έπεσαν υπερασπιζόμενοι το Κράτος του Ισραήλ κι ακολούθησε χαρμόσυνη δοξολογία για την επέτειο των 60 ετών της ανεξαρτησίας του. Για την ημέρα αυτή μίλησε η κα Μπέκυ Κωστή, η οποία αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στη ίδρυση του κράτους και στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα εκεί.