Ο διάσημος πρώην ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ αναφέρθηκε πρόσφατα στην εβραϊκή του καταγωγή, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τον Μπεν Γουίνστον, σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στη συναγωγή St Johns Wood.

Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος τώρα είναι συνιδιοκτήτης της Ίντερ Μαϊάμι στο MLS, εξέπληξε το κοινό εκφράζοντας με θέρμη την υπερηφάνεια του για το θρησκευτικό του υπόβαθρο.

Αποκαλύπτοντας αυτή την προηγουμένως συγκεκαλυμμένη πτυχή της ταυτότητάς του, ο Μπέκαμ ξεκίνησε τη δήλωσή του υποστηρίζοντας: «Είμαι μέλος της εβραϊκής κοινότητας και νιώθω υπερηφάνεια που το λέω».

Στη συνέχεια ο Μπέκαμ διηγήθηκε αγαπημένες του αναμνήσεις από την ανατροφή του, κατά τις οποίες ο παππούς του φρόντιζε για τη διατήρηση πανάρχαιων εθίμων. Συμμετέχοντας με προθυμία σε μίτζβα και γάμους, ο νεαρός Μπέκαμ φορούσε κιπά, συμβολίζοντας τη βαθιά ριζωμένη σύνδεσή του με την πίστη του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο παππούς μου φρόντιζε πάντα να συμβαδίζουμε με ορισμένες παραδόσεις. Πηγαίναμε σε μιτζβά και γάμους και φορούσα κιπά».
O Mπέκαμ αφηγήθηκε με νοσταλγικό και γλαφυρό τρόπο τις επισκέψεις στην κατοικία του παππού του. Ο πρώην ποδοσφαιριστής τόνισε πως οι παραδόσεις, ένωναν την οικογένειά του για πάντα, καλλιεργώντας ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούσε η συντροφικότητα: «Κάθε Σάββατο πρωί πήγαινα να δω τον παππού μου. Πηγαίνα στο σπίτι στη γιαγιά μου που ετοίμαζε κοτόσουπα και λάτκες. Πάντα τηρούσαμε αυτές τις παραδόσεις. Ήταν πάντα μεγάλο θέμα να συγκεντρώνεται η οικογένεια και να περνάμε χρόνο μαζί» ανέφερε ο Μπέκαμ.

Πηγή: protothema, 4.7.2023