Το Ίδρυμα «GENESIS PRIZE» ανακοίνωσε ότι το Βραβείο Genesis για το 2023 θα απονεμηθεί στην παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια, ηθοποιό, σκηνοθέτη, συγγραφέα και ακτιβίστρια Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, η οποία είναι η δέκατη προσωπικότητα που τιμάται με το βραβείο αυτό.

Η Επιτροπή του Βραβείου Genesis, ομόφωνα επέλεξε την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, επισημαίνοντας πόσο σημαντική είναι η συμβολή της στη μουσική και τονίζοντας το πάθος της να υπερασπίζεται πολλαπλούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων αυτών της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την παράδοση που καθιερώθηκε από τον πρώτο βραβευθέντα Michael Bloomberg, όλοι όσοι λαμβάνουν το Βραβείο Genesis επιλέγουν να παραιτηθούν από το χρηματικό βραβείο και να το διαθέσουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ επέλεξε να μην δεχθεί το χρηματικό βραβείο των ενός εκατομμυρίου δολαρίων και ζήτησε από το Ίδρυμα του Βραβείου Genesis να διαθέσει το ποσό αυτό σε τέσσερεις φιλανθρωπικές οργανώσεις, οι οποίες επικεντρώνονται στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προώθηση της υγείας των γυναικών, στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στα μέσα ενημέρωσης και στην παροχή βοήθειας στον λαό της Ουκρανίας.

Η ίδια αναφέρει: «Είμαι ευτυχής που με τιμάται με το 10ο Βραβείο Genesis και που συνεργάζομαι με το Ίδρυμα του Βραβείου Genesis για τη στήριξη των οργανισμών που επιδιώκουν τη βελτίωση της κοινωνίας και της ανθρωπότητας. Είμαι πολύ περήφανη για την Εβραϊκή μου ταυτότητα και πάντα με συγκινούσε η Εβραϊκή παράδοση του «tikkun olam» που σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται ενέργειες για ένα καλύτερο κόσμο. Ελπίζω να μπορέσω να εμπνεύσω και άλλους ώστε να δεσμευτούν για να οικοδομήσουν έναν καλύτερο κόσμο».

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση (αγγλικά) και ΕΔΩ για να στείλετε συγχαρητήριο μήνυμα στην Μπάρμπαρα.