ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, 28.7.2022: Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στο project ψηφιακής τέχνης «Κοινές αξίες Ελλάδας - Ισραήλ»  

Η NotDiff με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα, ανακοινώνει ανοιχτό διαγωνισμό για μια έκθεση ψηφιακής τέχνης και project στο οποίο καλούνται να συμμετάσχουν καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το Ισραήλ, δημιουργώντας έργα τέχνης που αντικατοπτρίζουν «Κοινές αξίες Ελλάδας - Ισραήλ».

Τα έργα τέχνης για το project θα επιλεγούν από κοινή επιτροπή των διοργανωτών και ο αριθμός των νικητών του διαγωνισμού δε θα υπερβαίνει τους 7 ανά χώρα. Τα επιλεγμένα έργα τέχνης θα λανσαριστούν ως NFTs (Non-Fungible Tokens) και θα παρουσιαστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε φυσική ή διαδικτυακή εκδήλωση που θα διοργανώσει η Πρεσβεία.

Οι καλλιτέχνες θα επωφεληθούν από την ψηφιοποίηση των έργου τους, την ολοκληρωμένη και προσωπική τεχνική υποστήριξη για την ανάρτηση των έργων τους σε ένα NFT marketplace, τη δημιουργία ενός ψηφιακού πορτοφολιού καθώς και από το μάρκετινγκ των έργων τέχνης τους ως μέρος της συλλογής «κοινές αξίες Ελλάδας - Ισραήλ» και την ευκαιρία να πουλήσουν τα έργα σε προηγμένη ψηφιακή μορφή.

Σύμφωνα με την Πρεσβεία του Ισραήλ: «η έννοια της ψηφιακής τέχνης ανοίγει ένα παράθυρο σε έναν εντελώς νέο κόσμο δημιουργικότητας, καινοτόμου σκέψης και συναρπαστικών πολιτιστικών συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών. Όταν το θέμα είναι οι κοινές αξίες μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας, η περιέργεια είναι ιδιαίτερα μεγάλη και δεν υπάρχουν όρια στο κόσμο του Metaverse».

Τα έργα τέχνης πρέπει να είναι σε μορφή που να μπορεί να ψηφιοποιηθεί. Οι μορφές που είναι αποδεκτές είναι σκίτσα, πίνακες ζωγραφικής, GIF, σύντομα βίντεο ή οτιδήποτε μπορεί να παρουσιαστεί ως ένα απλό ψηφιακό αρχείο ή μια φωτογραφία.
Τα έργα τέχνης θα πρέπει να συνοδεύονται από κείμενο που περιγράφει την ιδέα του σχεδίου έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2022 μέσω της Φόρμας Εγγραφής του Project Ψηφιακής Τέχνης ή μέσω email Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες του ανοιχτού διαγωνισμού θα ανακοινωθούν επίσημα έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2022.

Βρείτε την πλήρη ανακοίνωση εδώ https://bit.ly/3cBLJIK

Πηγή: Ιστότοπος Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα (28.7.2022)