Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5558 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΒΡΑΪΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ «ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ» ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Εβραϊκές Οργανώσεις στη Γαλλία και την Ευρώπη απέδωσαν την ευθύνη για την επιτυχία του ακροδεξιού κόμματος του Εθνικού Μετώπου στις δημοτικές εκλογές της χώρας στην αδιαφορία των ψηφοφόρων.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα europe1.fr, οι υποψήφιοι του Εθνικού Μετώπου σε 11 δήμους εξελέγησαν δήμαρχοι κατά την ψηφοφορία της Κυριακής (23.3.2014), γεγονός που παρουσιάζει μία δραματική αύξηση του ποσοστού του κόμματος σε αντιδιαστολή με τις εκλογές του 1997.  Μεγάλος αριθμός Γάλλων ψηφοφόρων δεν προσήλθε στις κάλπες.

«Το μήνυμα είναι ηχηρό και σαφές. Το εκλογικό σώμα της Γαλλίας είτε δεν λαμβάνει σοβαρά την ακροδεξιά απειλή, είτε δεν ενδιαφέρεται», ανέφερε σε δήλωσή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ραββίνων, Ραββίνος Pinchas Goldschmidt.   

Οι πρόεδροι Εβραϊκών Οργανώσεων ανησυχούν για την άνοδο του Εθνικού Μετώπου διότι  μεταξύ των αρχηγών τους συμπεριλαμβάνονται πολιτικοί που χρησιμοποιούν αντισημιτική και ξενοφοβική ρητορική. Μεταξύ αυτών είναι και ο Jean-Marie Le Pen, ιδρυτής του κόμματος και επίτιμο μέλος του, πατέρας της σημερινής αρχηγού του κόμματος Marine Le Pen.

Ο Jean-Marie Le Pen έχει καταδικαστεί πολλές φορές για υποκίνηση φυλετικού μίσους κατά μειονοτήτων, καθώς και για άρνηση του Ολοκαυτώματος. 

«Το αποτέλεσμα αυτό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όλη την Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως, γιατί η πολιτική του μίσους επιστρέφει δυναμικά», δήλωσε ο Ραββίνος Goldschmidt.

Την Κυριακή μετά το πέρας των δημοσκοπήσεων, η Ένωση των Εβραίων Φοιτητών της Γαλλίας (UEJF), έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Λυπούμαστε για την επιτυχία του Εθνικού Μετώπου σε τόσο πολλούς δήμους» και απέδωσε τις ευθύνες για το αποτέλεσμα στην αδιαφορία των ψηφοφόρων, καθώς και στην αδιαφορία των αρχών στις προσπάθειες που κατέβαλαν οργανώσεις όπως η UEJF, ώστε να προληφθούν οι επιτυχίες του κόμματος του Εθνικού Μετώπου.

Ο Ραββίνος Goldschmidt αναφερόμενος στην προφανή απραξία,   δήλωσε:  «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι περισσότεροι αναλυτές θα χαρακτηρίσουν την επιτυχία [του Εθνικού Μετώπου] ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής του [Γάλλου Προέδρου] Φρανσουά Ολάντ, αλλά αναμφίβολα αυτή η αύξηση οφείλεται στο ποσοστό ρεκόρ αποχής το οποίο έφτασε το 38,5%».

1η Απριλίου 2014,
Jewish Telegraphic Agency (JTA) 

 

 

 

 

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae