Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4397 επισκέπτες και 6 μέλη συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Θ. ΠΛΕΥΡΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με την από 16/4/2014 επιστολή τους προς τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, εξέφρασαν την έκπληξη και θλίψη τους για τη συμμετοχή στο συνδυασμό του «Αθήνα Μπορείς» του κ. Θάνου Πλεύρη ως υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης προέβη μέσω twitter σε δηλώσεις σχετικές με το Ολοκαύτωμα, την Κυριακή 27/4, την ημέρα που στην Αθήνα, στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο οι Ισραηλιτικές Κοινότητες τελούσαν το ετήσιο θρησκευτικό μνημόσυνο για τα 6.000.000 Εβραίους θύματα των Ναζιστικών Στρατοπέδων Συγκέντρωσης.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης αποφεύγει να προσδιορίσει ως κύρια θύματα του Ολοκαυτώματος τους ανά την Ευρώπη Εβραίους, αλλά και τους Έλληνες Εβραίους που εξολοθρεύτηκαν κατά το Ολοκαύτωμα, ιδιαίτερα αφού επέλεξε τη συγκεκριμένη ημέρα του Yom aShoa για να κάνει αυτές τις δηλώσεις. Απέφυγε επιμελώς να αποδοκιμάσει και να καταδικάσει όσα επαίσχυντα  αναφέρονται σε βάρος των Εβραίων στο βιβλίο «Εβραίοι όλη η αλήθεια», μνημείο αντισημιτισμού και μίσους, συγγραφέας του οποίου είναι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, και τον οποίο υπερασπίσθηκε ο κ. Θάνος Πλεύρης, όντας τότε μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το κόμμα ΛΑΟΣ.  

Η δικαιολογία ότι στη δίκη του πατέρα του ενήργησε απλά ως δικηγόρος και υπερασπιστής του, δεν θα τον εμπόδιζε λογικά, σε κατάλληλο χρόνο και αφού είχε εκπληρώσει το καθήκον του ως συνήγορος, να δηλώσει ότι δεν υιοθετεί τις ιδέες του και το επαίσχυντο περιεχόμενο του βιβλίου του.

Όσον αφορά στην ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος, αναρωτιόμαστε γιατί δεν προέβη σε αυτή τη δήλωση αμέσως μετά το τέλος της δίκης του Κ. Πλεύρη, ενός εκ των πιο φανατικών αρνητών του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα. 

Η θέση μας είναι απολύτως γνωστή και έχει διατυπωθεί επανειλημμένως. Η στάση απέναντι στο Ολοκαύτωμα, στο φασισμό και το Ναζισμό, τον αντισημιτισμό και τη μισαλλοδοξία απαιτεί καθαρή απόφαση συνείδησης και δεν προσφέρεται για σκοπιμότητες αποκόμισης πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους.

Με την έννοια αυτή, εξακολουθούμε να θεωρούμε τη συμμετοχή του κ. Θάνου Πλεύρη στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου, ως μη ενδεδειγμένη επιλογή.

Η δε συμμετοχή στο ίδιο ψηφοδέλτιο ομοθρήσκου μας αφορά απολύτως προσωπική απόφαση του ιδίου που σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπεί τους επίσημους φορείς του Ελληνικού Εβραϊσμού.

Αθήνα, 30 Απριλίου 2014

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae