Σύσσωμες οι διεθνείς εβραϊκές οργανώσεις καταδίκασαν τη δολοφονία του 16χρονου νεαρού Παλαιστινίου Μοχάμεντ Αμπού Κντέρ στην Ιερουσαλήμ, σε ‘αντίποινα’ για τη δολοφονία των τριών Ισραηλινών νέων που είχαν απαχθεί από τρομοκράτες της Χαμάς στις 12.6.14.

«Η εκδικητική δολοφονία του νεαρού Άραβα αμαυρώνει τις θεμελιώδεις αρχές του εβραϊσμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου, WJC, Ronald Lauder.

Εκ μέρους του Ελληνικού Εβραϊσμού, ο γεν. γραμματέας του ΚΙΣΕ Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ, σε ομιλία του, ύστερα από την επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στη Συναγωγή Αθηνών στις 5.7.14,  αναφέρθηκε στις δολοφονίες των τριών Ισραηλινών και του Παλαιστινίου, θύματα του μίσους και του φανατισμού. [Διαβάστε εδώ την ομιλία].

Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο, EJC, καταδίκασε τη δολοφονία του νεαρού Παλαιστινίου με την παρακάτω ανακοίνωση:

«EJC, 6 Ιουλίου 2014: Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο EJC εκφράζει τον έντονο αποτροπιασμό του και την καταδίκη του για τη στυγνή δολοφονία του Μοχάμεντ Αμπού Κντέρ, του 16χρονου Παλαιστίνιου αγοριού από την Ιερουσαλήμ.

Εκπροσωπώντας τις Ευρωπαϊκές Εβραϊκές Κοινότητες ενώνουμε τη φωνή μας με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου, με την πολιτική και θρησκευτική ηγεσία του Ισραήλ στην καταγγελία αυτού του απεχθούς εγκλήματος. Επαινούμε τις δυνάμεις Ασφάλειας του Ισραήλ για τις άμεσες ενέργειες και τη σύλληψη υπόπτων για τη δολοφονία αυτή και ελπίζουμε ότι η Δικαιοσύνη θα αποδώσει αυστηρή τιμωρία σε όποιον καταδικαστεί για αυτή τη φρικιαστική πράξη.

Οι σκέψεις και οι προσευχές μας βρίσκονται δίπλα στην οικογένεια Αμπού Κντέρ όπως παραμένουν πλάι στις οικογένειες Φράκνκελ, Σαέρ και Γιφράχ.

Το θρησκευτικό και εθνοτικό μίσος, η τρομοκρατία και ο φόνος δεν κάνουν διακρίσεις μεταξύ Εβραίου και Άραβα, μεταξύ Ισραηλινού και Παλαιστινίου. Καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα κάθε παρόμοια πράξη και προσευχόμαστε όλοι οι λαοί της περιοχής να έχουν ένα πιο ειρηνικό μέλλον. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ – Ανακοινώσεις Καταδίκης:   

-       WJC: Suspected revenge murder of Arab teen “sullies fundamental Jewish principles”, 7.7.14

-       AJC Statement on Murder of Palestinian Teen, Arrest of Israeli Suspects, 6.7.14

-       ADL. Horrified by Revenge Killing of Palestinian Teen, ADL Calls for Vigorous Prosecution of Those Responsible, 6.7.14

-       Netanyahu speaks with slain Palestinian teen’s father, JTA 7.7.14