Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4698 επισκέπτες και 5 μέλη συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ WJC - Συζήτηση για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τους διωγμούς των Χριστιανών PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 17.9.14, και με την ευκαιρία του επερχόμενου Ρος Ασανά,  αντιπροσωπεία 40 διεθνών προσωπικοτήτων του Εβραϊσμού έγιναν δεκτοί από τον Πάπα Φραγκίσκο στην κατοικία του στο Βατικανό, στη Ρώμη. Οι πρόεδροι το Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) Ρόναλντ Λόντερ και του Λατινο-Αμερικανικού Εβραϊκού Συνεδρίου (LAJC) Τζακ Τέρπινς επέδωσαν στον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας συμβολικά δώρα μεταξύ των οποίων και το παραδοσιακό κέικ μελιού του Ρος Ασανά.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο Πάπας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα των διωγμών και της μαζικής σφαγής χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή και  τόνισε χαρακτηριστικά: «Όπως εσείς οι Εβραίοι υποφέρατε στο παρελθόν, σήμερα υποφέρουν οι Χριστιανοί σε πολλά μέρη του κόσμου».

Η συνάντηση με τον Πάπα έγινε στον ξενώνα της Αγίας Μάρθας, διήρκεσε σαράντα λεπτά, και σ΄ αυτή παρέστησαν επικεφαλής εβραϊκών κοινοτήτων από πολλά μέρη του κόσμου, καθώς και από τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική.

Ο Πάπας εξέφρασε την επιθυμία του για ειρήνη στη Μέση Ανατολή και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το «παράθυρο της προσευχής» είναι πάντα ανοιχτό για την ανεύρεση μιας ειρηνικής λύσης. Σε αναφορά του προέδρου του WJC στους διωγμούς των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, ο Πάπας απάντησε: «Οι Χριστιανοί εκδιώκονται από την περιοχή. Γίνονται θύματα διωγμών, φυλετικών διακρίσεων και δεν είναι αρεστοί. Όπως εσείς οι Εβραίοι υποφέρατε στο παρελθόν, σήμερα υποφέρουν οι Χριστιανοί σε πολλά μέρη του κόσμου».

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ο Ρόναλντ Λόντερ δήλωσε ότι φανατικοί ισλαμιστές, όπως αυτοί του Ισλαμικού Κράτους, σημειώνουν τα χριστιανικά σπίτια με το γράμμα «Ν», που σημαίνει «Νασαρά», λέξη με την οποία αναφέρονται οι Χριστιανοί στο Κοράνι. «Αυτό δεν διαφέρει καθόλου από το κίτρινο Αστέρι του Δαυίδ το οποίο οι Ναζί υποχρέωναν τους Εβραίους να φορούν ώστε να ξεχωρίζουν από τους άλλους», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του WJC, ο οποίος είχε πρόσφατα δημοσιεύσει σχετικό άρθρο στην εφημερίδα New York Times.

(WJC, 18.9.14)

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae