Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5481 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ για την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Στο ένθετο "Επιλογές" της Εφημερίδας «Μακεδονία», στο τεύχος Δεκεμβρίου 2014, δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο «Ποιος κατέστρεψε το εβραϊκό νεκροταφείο Θεσσαλονίκης;» της Σοφίας Χριστοφορίδου.

Στο άρθρο παρουσιάζονται  τα βασικά συμπεράσματα της διεξοδικής και εμπεριστατωμένης επιστημονικής έρευνας του υποψήφιου διδάκτορα Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Λέων Σαλτιέλ για την καταστροφή του εβραϊκού νεκροταφείου Θεσσαλονίκης.  

Η νέα μελέτη του κ. Σαλτιέλ, η οποία δημοσιεύτηκε από το Ίδρυμα Μελετών του Ολοκαυτώματος του Yad Vashem, επιχειρεί ν’  αναδείξει στοιχεία  μίας «σκοτεινής περιόδου της ιστορίας», συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.   

Δείτε ΕΔΩ το αφιέρωμα

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae