Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2522 επισκέπτες και 3 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Επίσκεψη στη Χαλκίδα πραγματοποίησε στις 29.12.2014 η πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, κα Ιρίτ Μπεν-Άμπα, η οποία είχε εθιμοτυπικές συναντήσεις με εκπροσώπους της πόλης και του Νομού Εύβοιας. 

Αρχικά επισκέφθηκε το σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομο συνοδευόμενη από τον πρόεδρο κ. Σόλων Μάιση, το  γενικό γραμματέα κ. Μαϊρ Μάιση και μέλη του Δ.Σ. της .Κ. Χαλκίδας.

Ακολούθησε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Φ. Σπανό και το δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Χρ. Παγώνη με τους οποίους συζήτησε για τις προοπτικές ανάπτυξης των εμπορικών δεσμών της πολύς με το Ισραήλ κυρίως στους τομείς του τουρισμού, των ειδών διατροφής και της τεχνολογίας. 

Στη συνέχεια η πρέσβης επισκέφθηκε τη Συναγωγή της Χαλκίδας όπου ήταν συγκεντρωμένα μέλη της Κοινότητας και ο κ. Μαϊρ Μάισης απάντησε στις ερωτήσεις της πρέσβεως σχετικά με την αρχαιότερη κοινότητα της Ελλάδας. Της δωρίσθηκε γκραβούρα της Χαλκίδας, καθώς και το βιβλίο με την ιστορία της κοινότητας προσφορά του συγγραφέα κ. Μαϊρ Μάιση.

Μετά το γεύμα που παρέθεσε η Κοινότητα σε παραλιακό εστιατόριο, η πρέσβης επισκέφθηκε τα στελέχη της εβραϊκής κατασκήνωσης τα οποία πραγματοποιούσαν τριήμερο σεμινάριο.

Ισραηλιτική Κοινότητα Χαλκίδος

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae