Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4393 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 26 Ιανουάριος 2015

Ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Μωϋσής Κωνσταντίνης από την Κρακοβία, όπου βρίσκεται μετέχοντας στην Εθνική Αντιπροσωπεία που θα παραβρεθεί στην αυριανή τελετή στο Άουσβιτς για την Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, δήλωσε σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών:

«Εκφράζουμε τα συγχαρητήρια και τις ευχές μας στο πρώτο κόμμα της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας, τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ελληνικός Εβραϊσμός, η αρχαιότερη εβραϊκή κοινότητα της Ευρώπης και αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, έχει πάντα στηρίξει τους αγώνες, έχει συμβάλλει στην πρόοδο της χώρας και θα συνεχίσει να το πράττει, στηρίζοντας την επόμενη κυβέρνηση με την πεποίθηση ότι θα εδραιωθεί η σταθερότητα και θα συνεχιστεί η ανάπτυξη προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση.

Παράλληλα επισημαίνω ότι ο Ελληνικός Εβραϊσμός είναι σοκαρισμένος από το γεγονός ότι οι χθεσινές εκλογές ανέδειξαν το φιλοναζιστικό κόμμα ως τρίτο κόμμα της Ελλάδας, της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία και έδωσε στον κόσμο τις βάσεις του δυτικού πολιτισμού.

Παρότι έχει δείξει τις θέσεις και τις προθέσεις του, το κόμμα των υμνητών του Ναζισμού συνεχίζει να παραπλανά μερίδα του ελληνικού λαού εκμεταλλευόμενο την ανέχεια και την οδύνη.

Για μία ακόμη φορά ο Ελληνικός Εβραϊσμός κρούει κώδωνα αφύπνισης.

Η αναβίωση των ακραίων ιδεολογιών στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους. Αν ο κόσμος έχει ξεχάσει ή δεν διδάχθηκε από το Ολοκαύτωμα και τον όλεθρο που έφερε ο Ναζισμός στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, τότε η αυριανή τελετή για τα 70 χρόνια από την Απελευθέρωση του Άουσβιτς και την Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος χάνει το νόημά της και μας υπενθυμίζει ότι πολλές ακόμη πρωτοβουλίες πρέπει να αναληφθούν σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο».

Αθήνα,  26 Ιανουαρίου 2015

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae