Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 7940 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 27η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 PDF Εκτύπωση E-mail

O Μπαν Κι-Μουν για την Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος: "Το Ολοκαύτωμα δεν είχε προηγούμενο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η μαζική δολοφονία προκλήθηκε από τη διεστραμμένη και ρατσιστική ιδεολογία των Nαζί. Η ανθρωπότητα ενώθηκε για να νικήσει τη ναζιστική απειλή. Σήμερα, δοκιμαζόμαστε ξανά."Πριν από εβδομήντα χρόνια σαν σήμερα, οι συμμαχικές δυνάμεις απελευθέρωσαν το Άουσβιτς-Μπίρκενάου, το Γερμανικό Ναζιστικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης και Εξόντωσης".

Ολόκληρο το μήνυμα του Γ.Γ. του ΟΗΕ:

"Πάνω από ένα εκατομμύριο κρατούμενοι, κυρίως Εβραίοι, δολοφονήθηκαν βάναυσα και συστηματικά εκεί που οι Ναζί εισήγαγαν την τερατώδη ιδέα της «βιομηχανοποιημένης δολοφονίας». Ανάμεσα στα άλλα θύματα ήταν μη-Εβραίοι Πολωνοί, πολιτικοί κρατούμενοι, Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου, Σίντι και Ρομά, ομοφυλόφιλοι, ανάπηροι και μάρτυρες του Ιεχωβά.

Χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της ανθρωπότητας, η μαζική δολοφονία προκλήθηκε από τη διεστραμμένη, ρατσιστική ιδεολογία των ναζί, που επιδίωξαν να εντοπίσουν και να σκοτώσουν και τον τελευταίο Εβραίο ή κάθε άλλον που θεωρούσαν κατώτερο.

Η ανθρωπότητα ενώθηκε για να νικήσει τη ναζιστική απειλή. Σήμερα, δοκιμαζόμαστε ξανά. Μειονότητες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται συχνά αντιμέτωπες με την μισαλλοδοξία. Σεχταριστικές εντάσεις και άλλες μορφές προκατάληψης βρίσκονται σε άνοδο. Οι αντισημιτικές επιθέσεις συνεχίζονται, με Εβραίους να δολοφονούνται μόνο γιατί είναι Εβραίοι. Οι ευάλωτες κοινότητες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να κηδεύουν τους νεκρούς τους ενώ ζουν με τον φόβο της συνεχιζόμενης βίας.

Η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών διαμορφώθηκε από την τραγωδία του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και του Ολοκαυτώματος. Είμαστε προσηλωμένοι στην προστασία των αδυνάμων, στην προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην υποστήριξη της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της αξίας κάθε προσώπου.

Την τελευταία δεκαετία, το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για το Ολοκαύτωμα έχει κινητοποιήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο που μας βοηθούν να πετύχουμε αυτούς τους στόχους. Είμαστε ευγνώμονες στους πολλούς συνεργάτες μας – μεταξύ των οποίων και επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος – που έχουν συμβάλει σε αυτό το έργο, που υλοποιήθηκε σε 42 χώρες μόνο την τελευταία χρονιά. 

Η βία και η προκατάληψη που βλέπουμε κάθε μέρα μας υπενθυμίζουν την απόσταση που έχουμε να διανύσουμε μέχρι την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την πρόληψη της γενοκτονίας και την προστασία της κοινής μας ανθρωπότητας. Πρέπει να υπερδιπλασιάσουνε τις προσπάθειες μας για να ξεριζώσουμε τις βαθιές ρίζες του μίσους και της μη-ανεκτικότητας. Ο κόσμος παντού πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του για να σταματήσει ο κύκλος της διχόνοιας και να οικοδομήσουμε έναν κόσμο με αμοιβαίο σεβασμό, έναν κόσμο  χωρίς αποκλεισμούς."

ΣΧΕΤΙΚΑ:

* Δείτε εδώ το βίντεο για το έργο του ΟΗΕ για την Διατήρηση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος

ΠΗΓΗ: Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης  του ΟΗΕ (UNRIC)

 

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae