Σε συνέχεια της απόπειρας εμπρησμού της Ιερατικής Σχολής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς την ΑΘΜ τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’. Επίσης, ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Μωϋσής Κωνσταντίνης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράσταση του Ελληνικού Εβραϊσμού και καταδίκασε την αποτρόπαια πράξη, καθώς και τα φανατικά στοιχεία απ΄ όπου κι αν προέρχονται:

«Παναγιώτατε,

Ενημερωθήκαμε για την πυρκαγιά σε χώρο της Ιερατικής Σχολής του Πατριαρχείου Σας, η οποία αποδίδεται σε φανατικούς οπαδούς του μίσους.

Ο Ελληνικός Εβραϊσμός Σας συμπαραστέκεται με όλη τη δύναμη της ψυχής του και καταδικάζει τη βίαιη αυτή ενέργεια προς το ιστορικό  Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Είμαστε βέβαιοιότι οι Αρχές θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν τους δράστες, όπως αξίζει σε όσους προβαίνουν σε ενέργειες μισαλλοδοξίας με ιδιαίτερο μάλιστα στόχο θρησκευτικά καθιδρύματα. Απέναντι σε αυτό το φανατισμό που επιχειρεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα στο σκότος, αντιπαραθέτουμε μαζί με την Αγιότητά Σας, όλοι μαζί Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι, το φως της αγάπης, του σεβασμού στη διαφορετικότητα και της αλληλοκατανόησης».

Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2015

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος