Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5600 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «Ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΑΡΑΓΩΝΑ» PDF Εκτύπωση E-mail

Την Κυριακή 2 Μαρτίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Κ. Αθηνών, πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση με θέμα με «Ο Χρυσός Αιώνας του Εβραϊσμού στη Μεσαιωνική Αραγώνα». 

Κατά την εκδήλωση έγιναν ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερα κατατοπιστικές ομιλίες από τις κυρίες Λίλιαν Καπόν και Ραχήλ Βαρούχ-Παπαδριανού, οι οποίες ανέπτυξαν το θέμα τους σφαιρικά, ζωντανεύοντας την καθημερινότητα των μακρινών προγόνων μας, των Σεφαραδιτών, μέσα από τον τρόπο ζωής, τις διατροφικές και ενδυματολογικές προτιμήσεις τους, τα σπίτια στα οποία ζούσαν, την επιμόρφωση των νέων σε όλα τα επίπεδα, τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν, καθώς και τη σχέση τους με τον Βασιλέα.

«Ο Χρυσός Αιώνας», όπως αποκαλείται η περίοδος 1213-1327, θεωρείται αξιοσημείωτη γιατί κατά την διάρκειά της οι Εβραίοι μπόρεσαν να αναπτυχθούν, να προοδεύσουν και να καταξιωθούν στην πολιτική και οικονομική ζωή μιας Καθολικής χώρας, επιτυγχάνοντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο θρησκευτικής και πολιτιστικής δημιουργικότητας.

Η βραδιά έκλεισε με μουσική εποχής από τις ερμηνεύτριες Μαρίνα Κισλίτσινα, Penny-Sue Joyce Σούση και Ντανιέλα Σούση, που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να πλαισιώσουν την εκδήλωση με ένα υπέροχο μουσικό ρεπερτόριο.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae