Καταθέτοντας ενώπιον Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Αμερικανικού Κογκρέσου, ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) Ronald S.Lauder προειδοποίησε ότι το ριζοσπαστικό Ισλάμ τροφοδοτεί ένα νέο κύμα αντισημιτισμού που απειλεί να κατακλίσει την Ευρώπη, καιπαράλληλα επισήμανε την ευθύνη των ΗΠΑ για την έγκαιρη καταπολέμηση του φαινομένου και την εξάλειψη της απειλής.

Ο πρόεδρος του WJC, εκπροσωπώντας περισσότερες από 100 εβραϊκές Κοινότητες ανά τον κόσμο, απευθύνθηκε στην Υποεπιτροπή για την Αφρική, την Παγκόσμια Υγεία, τα Παγκόσμια Ανθρώπινα Δικαιώματα και τους Διεθνείς Οργανισμούς, σε ειδική συνεδρίαση που έγινε στις 24.3.15, στην Βουλή των Αντιπροσώπων, στο Κογκρέσο. Η Επιτροπή συγκλήθηκε υπό τον πρόεδρό της, βουλευτή Christopher Smith, με θέμα: «Απαντώντας στο αυξανόμενο κύμα Αντισημιτισμού Μετά το Παρίσι και την Κοπεγχάγη».

Στην Επιτροπή κατέθεσαν επίσης ο πρόεδρος του ΚΙΣ Γαλλίας Roger Cukierman, και ο πρόεδρος του ΚΙΣ Δανίας Dan Rosenberg Asmussen.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του WJC: «Για να καταπολεμηθεί η φλόγα της ριζοσπαστικής ισλαμικής τρομοκρατίας και να επιζήσουμε, οι ΗΠΑ πρέπει να ηγηθούν. Οι ΗΠΑ μπορούν και πρέπει να μιλήσουν δυνατά και ξεκάθαρα και να καταδικάσουν το κακό για αυτό ακριβώς που είναι: ριζοσπαστικό ισλαμικό μίσος κατά των Εβραίων. […] Οι Ευρωπαίοι ηγέτες βγήκαν μπροστά και καταδίκασαν σθεναρά τις επιθέσεις εναντίον των Εβραίων και την άνοδο του αντισημιτισμού. Το ίδιο οφείλουν να πράξουν και οι ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ πρέπει να ηγηθούν».

[Πηγή: WJC, 24.3.15]

- Δείτε εδώ το βίντεο

- Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ, καθώς και το πλήρες κείμενο της ομιλίας του R. Lauder από τον ιστότοπο του WJC