Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3811 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΟ ΖΑΝ ΜΑΡΙ ΛΕΠΕΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΑΕΡΙΩΝ ΤΩΝ ΝΑΖΙ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Ζαν Μαρί Λεπέν, ιδρυτής του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος του Εθνικού Μετώπου και πατέρας της σημερινής προέδρου του, της Μαρίν Λεπέν, επανήλθε στα παλαιά αντισημιτικά σχόλιά του, χαρακτηρίζοντας τους θαλάμους αερίων των Ναζί ως «λεπτομέρεια στην ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου».

Σε συνέντευξη που έδωσε την περασμένη εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό BFM, ο Ζαν Μαρί Λεπέν επανέλαβε ότι ποτέ δεν μετάνιωσε για τις δηλώσεις εκείνες:  «Διατηρώ ό,τι είχα πει διότι πιστεύω ότι είναι η αλήθεια και αυτό δεν θα΄πρεπε να εκπλήσσει κανέναν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πολιτικός που το 1991 είχε καταδικαστεί από δικαστήριο της χώρας του για άρνηση του Ολοκαυτώματος.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί χαρακτήρισε τα εκατομμύρια των εξοντωθέντων ανθρώπων ως «λεπτομέρεια», ο Λεπέν διευκρίνισε: «Δεν είχα αναφερθεί στους νεκρούς αλλά στους θαλάμους αερίων, υπάρχει διαφορά (…) μίλησα για  το σύστημα και είπα ότι είναι μια λεπτομέρεια στην ιστορία του πολέμου».

Ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ Γαλλίας, Ροζέ Κουκιερμάν, ερωτηθείς για τις νέες δηλώσεις Λεπέν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αποτελούν ‘λεπτομέρεια’ στη μακρά σταδιοδρομία του Λεπέν στην επιχείρηση διάδοσης του μίσους».

H πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν έσπευσε να αποστασιοποιηθεί από τις δηλώσεις του πατέρα της εκφράζοντας την «βαθιά διαφωνία» της μαζί του, τονίζοντας παράλληλα ότι η πλειοψηφία του Εθνικού Μετώπου δεν συμμερίζεται τις απόψεις αυτές.

[Πηγή: WJC, 2.4.15]

* Σχετικά στον Τύπο: Καθημερινή, 3.4.15

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae