Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2772 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΡΑΒΒΙΝΟ ΒΟΛΟΥ ΜΩΥΣΗ ΠΕΣΣΑΧ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 16 Απριλίου 2015, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων της Σοά,  το Παγκόσμιο Κέντρο B’nai B’rith και το Εβραϊκό Eθνικό Ταμείο (JNF) συνδιοργανώνουν, για 13η συνεχόμενη χρονιά, εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη των Εβραίων που έσωσαν ομοθρήσκους τους κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Η εκδήλωση θα γίνει  στην Ιερουσαλήμ, στο «Δάσος Εβραίων Μαρτύρων» του Μπενέ Μπερίτ.

Η φετινή εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Μπενέ Μπερίτ Ελλάδος, καθώς είναι αφιερωμένη σε μία σπουδαία Ελληνο-Εβραϊκή μορφή: τον Αρχιραββίνο Βόλου Μωυσή Πέσσαχ (1869 – 1955), ο οποίος σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές κατάφερε με την έγκαιρη παρέμβασή του να διασώσει μεγάλο αριθμό μελών της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου.

Κατά την εκδήλωση θα γίνουν ομιλίες από τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’, τον πρέσβη της Ελλάδας στο Ισραήλ κ. Σπύρο Λαμπρίδη, τον εγγονό του αρχιραββίνου Μωυσή Πέσσαχ κ. Μωρίς Εσκεναζύ, τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Κέντρου Μπενέ Μπερίτ Δρα Haim Katz, τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Μωυσή Κωνσταντίνη και τoν πρόεδρο του KKL/JFN κ. Efi Stenzler. Επίσης, θα παρουσιαστούν προσωπικές μαρτυρίες επιζώντων του Ολοκαυτώματος.     

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae