Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4258 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log inΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ 2014 PDF Εκτύπωση E-mail
Μετά τη δημοσιοποίηση της ετήσιας έκθεσης για τον αντισημιτισμό από το Κέντρο Κάντορ για τη Μελέτη του Σύγχρονου Ευρωπαϊκού Εβραϊσμού του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ στην οποία καταγράφονται τα αντισημιτικά περιστατικά παγκοσμίως, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου κ. Μοσέ Κάντορ περιέγραψε την κατάσταση των Εβραίων της Ευρώπης ως περισσότερο επικίνδυνη και επισφαλή από κάθε άλλη φορά.   
Στην έκθεση, η οποία εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο, καταγράφονται συνολικά 766 βίαιες αντισημιτικές πράξεις που διαπράχθηκαν με ή χωρίς τη χρήση όπλων, καθώς και εμπρησμοί, βανδαλισμοί ή άμεσες απειλές εναντίον Εβραίων ή εβραϊκών ιδρυμάτων, όπως συναγωγών, κοινοτικών κέντρων, σχολείων, νεκροταφείων και μνημείων, καθώς και ιδιωτικής περιουσίας.  
Η δραματική αύξηση των καταγεγραμμένων αντισημιτικών περιστατικών ανέρχεται στο 38% σε σύγκριση με το 2013. Από τα συνολικά 766 περιστατικά τα 554 κατεγράφησαν ως βίαια επεισόδια.
Στην έκθεση αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια του 2014 ο αριθμός των επιθέσεων με όπλο κατά εβραίων, κατά των περιουσιών τους, αλλά και κατά εβραϊκών ιδρυμάτων ανέρχεται σε 68 περιπτώσεις, αριθμός μεγαλύτερος από διπλάσιος σε σύγκριση με το περασμένο έτος, εκτός από τις 101 περιπτώσεις άοπλης βίας. Ο αριθμός των εμπρησμών υπερτριπλασιάστηκε σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και κατεγράφησαν 412 περιπτώσεις βανδαλισμών. Αναλυτικά, περισσότεροι από 306 άνθρωποι έπεσαν θύματα επιθέσεων, αύξηση 66% σε σύγκριση με το 2013, έγιναν 114 επιθέσεις σε συναγωγές, σημειώνοντας 70% αύξηση. Επίσης 57 επιθέσεις σε κοινοτικά κέντρα και σχολεία, 118 σε νεκροταφεία και μνημεία, καθώς και 171 ιδιωτικές περιουσίες.  
Ο μεγαλύτερος αριθμός βίαιων επιθέσεων, 164 το 2014 σε σύγκριση με τις 141 το 2013,  καταγράφεται στη Γαλλία.  
Ο πρόεδρος του EJC δήλωσε: «Χρειαζόμαστε ένα πανευρωπαϊκό όργανο που θα συντονίζει τις ενέργειες μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ και θα είναι αρμόδιο για την ανταλλαγή πληροφοριών, θα  ενημερώνει για νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να δίνεται η δυνατότητα στα κράτη μέλη να τις αξιοποιούν και θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας από τις κατά τόπους Αρχές για την προστασία των εβραϊκών ιδρυμάτων».
 
-Διαβάστε ΕΔΩ την έκθεση "Antisemitism Worldwide 2014" (κεφ. για την ΕΛΛΑΔΑ στις σελ. 45 - 49).
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae