Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks).
On Line
Έχουμε 4428 επισκέπτες συνδεδεμένουςLog in
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ |
![]() |
![]() |
![]() |
Η Δήμαρχος της πόλης, μόλις χθες 14/5/2015, είχε εκφράσει τηλεφωνικά προς το ΚΙΣΕ την αντίρρησή της ως προς τη χάραξη του «Άστρου του Δαυίδ» στο Μνημείο, που αποτελεί σύμβολο της Εβραϊκής θρησκείας, και ζήτησε να εμφανίζεται μόνον το κείμενο της αφιέρωσης, ώστε να μην ματαιωθεί η τοποθέτησή του και η προγραμματισμένη εκδήλωση αποκαλυπτηρίων του. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και σύσσωμος ο Ελληνικός Εβραϊσμός απορρίπτουν ως απαράδεκτη, ανήθικη και προσβλητική την απαίτηση και την απόφαση της Δημάρχου Καβάλας, θεωρώντας την κατάφωρη πρόκληση προς το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων Εβραίων πολιτών της Χώρας, καθώς και βάναυση προσβολή της ιερής Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, πρωτοφανή στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας μας και της Ευρώπης. Οι Εβραίοι της Καβάλας και των άλλων πόλεων της Ελλάδας, αλλά και τα έξι εκατομμύρια των ομοθρήσκων μας από όλη την Ευρώπη, φορώντας το θρησκευτικό σύμβολο του «Άστρου του Δαυίδ» στο πέτο, διαχωρίστηκαν, εκτοπίσθηκαν και θανατώθηκαν στην Τρεμπλίνκα, το Άουσβιτς και σε άλλα στρατόπεδα του θανάτου των Ναζί. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι 70 χρόνια αφότου οι 1.484 Εβραίοι της πόλης εκτοπίσθηκαν και θανατώθηκαν φορώντας το Αστέρι του Δαυίδ, κάποιοι στην πόλη της Καβάλας επιχειρούν να αλλοιώσουν την ιστορία διαγράφοντας το σύμβολο το οποίο κράτησε ζωντανούς τους Εβραίους εδώ και 5700 χρόνια: «Το Άστρο του Δαυίδ». Δεν δεχόμαστε λοιπόν τη διαγραφή ή την αλλοίωση του «Άστρου του Δαυίδ» από τη χάραξη του Μνημείου. Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες της Καβάλας, οι συμπολίτες μας, η Κυβέρνηση και όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις μαζί με φωτισμένους Ιεράρχες του τόπου μας, θα αποτίσουν σύντομα την οφειλόμενη τιμή στους 1.484 Έλληνες Εβραίους της πόλης στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και θα απομονώσουν τους οπαδούς της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού.
Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος Αθήνα, 15 Μαΐου 2015 Διαβάστε σχετικά: -ΤΟ ΒΗΜΑ, 24.5.2015: Το Άστρο του Δαβίδ, του ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 23.5.2015, Πως πρέπει να μνημονεύουμε στις μέρες μας το Ολοκαύτωμα; της ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 15.5.2015: Άποψη: Το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ, του ΜΙΧΑΛΗ ΛΥΧΟΥΝΑ -ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ -ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ -ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΕΛΕΤΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
|