Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4264 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΓιορτή για το Χανουκά PDF Εκτύπωση E-mail
Και φέτος έκαναν το θαύμα τους οι κυρίες της WIZO και της AVIV Λάρισας, καταφέρονοντας να γεμίσουν τη Λέσχη με ανθρώπους κάθε ηλικίας για να γιορτάσουν το Χανουκά, την Κυριακή 12.12.2004.
    Χανουκά! Γιορτή γεμάτη συμβολισμούς νοήματα, που όλοι χαίρονται και θυμούνται. Οι μεγάλοι θυμούνται το θαύμα που κράτησε το πνεύμα των Εβραίων ζωντανό και οι μικροί, που λαμβάνουν δώρα, χαίρονται και συγχρόνως κρατούν το ενδιαφέρον τους προσηλωμένο στη γιορτή αυτή.
    Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Ραββίνος Λάρισας κ. Ηλίας Σαμπετάϊ, που με λίγα και μεστά λόγια, μας εξήγησε το νόημα της γιορτής, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Μώρις Μαγρίζος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.


    "Ανάβουμε τα κεριά της Χανουκιγιά κάθε χρόνο και διατηρούμε συνειδητά την παράδοση, πιστεύοντας ακόμη σ' εκείνο το θαύμα και σε όσα ακολούθησαν", είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία της η πρόεδρος της WIZO κα Στέλλα Φελλούς, καλώντας στη συνέχεια τις κυρίες, που είχαν στις οικογένειές τους ευχάριστα γεγονότα στη χρονιά που πέρασε, να ανάψουν κερί στη Χανουκιγιά.
    Η αίθουσα γέμισε φως και χαρούμενες παιδικές φωνούλες που τραγούδησαν τραγούδια του Χανουκά με την καθοδήγηση του μορέ κ. Ιάκωβου Φελλούς.
    Πολλές ευχές, δώρα στα παιδιά -προσφορά της Κοινότητας- και φυσικά οι πατροπαράδοτοι λουκουμάδες, που προσέφεραν οι οικογένειες Αλ. Ρούσσου, Δ. Ζακάρ και Β. Καλδερών για τη χαρά των κοριτσιών τους που πριν λίγο καιρό γιόρτασαν το Μπατ Μιτσβά τους, ήταν τα συστατικά της φετινής γιορτής του Χανουκά.
    Πολλά συγχαρητήρια στις κυρίες της WIZO και της AVIV για την οργάνωση, αλλά και γιατί αγωνίζονται να κρατήσουν τις παραδόσεις μας, καθώς και σε όσους συνέβαλαν με τον τρόπο τους για την επιτυχία της γιορτής.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae