Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5141 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Με αφορμή την τοποθέτηση του Μνημείου Ολοκαυτώματος στην Καβάλα, μόλις ολοκληρώθηκε μια σημαντική εργασία, με πρωτοβουλία του ΚΙΣΕ, ενέργειες και φροντίδα της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ι.Κ. Καβάλας: Πρόκειται για τον καθαρισμό του εβραϊκού νεκροταφείου Καβάλας.

Στο ιστορικής σημασίας νεκροταφείο, που βρίσκεται έξω από την Καβάλα στη θέση Καρά Ομάν, διατηρούνται 700 περίπου τάφοι από τις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ στο χώρο σώζονται επίσης ορισμένες ταφόπλακες που χρονολογούνται από τον 19ο αι.

Το πέρασμα του χρόνου είχε επιβαρύνει την κατάσταση του εβραϊκού νεκροταφείου: τα υπεραιωνόβια δέντρα καταστρέφανε με τις ρίζες τους και απειλούσαν με το ύψος τους τάφους, οι εσωτερικοί διάδρομοι είχαν σχεδόν εξαφανιστεί και ήταν απροσπέλαστοι από την ανεξέλεγκτη βλάστηση, όλα αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν κατά τις πρόσφατες εργασίες καθαρισμού του νεκροταφείου.

Το έργο της αποκατάστασης έγινε με τη μέριμνα και την επίβλεψη του προέδρου της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ι.Κ. Καβάλας κ. Εζρά Μπακόλα, και τη βοήθεια συνεργείων του Δήμου Καβάλας. Σήμερα το νεκροταφείο είναι έτοιμο να δεχθεί την επίσκεψη των Εβραίων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό,που θαβρεθούν στην Καβάλα την Κυριακή 7.6.2015 για να τελέσουν μνημόσυνο στη μνήμη των προγόνων τους, και να παραστούν στην τελετή αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Ολοκαυτώματος.

 * Δείτε εδώ φωτογραφίες από τις εργασίες αποκατάστασης του νεκροταφείου.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae