Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5510 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ κ. FRANS TIMMERMANS, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΡΟΣ ΑΣΑΝΑ 2015 PDF Εκτύπωση E-mail
Η χρονιά που πέρασε ήταν ένα ακόμα δύσκολο έτος για την Εβραϊκή Κοινότητα.
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια είμασταν μάρτυρες ανησυχητικών φαινομένων, όπως η αύξηση της ρητορικής και των εγκλημάτων μίσους κατά Εβραϊκών κοινοτήτων, καθώς και η αύξηση αντισημιτικών επεισοδίων και επιθέσεων σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες με αποκορύφωμα τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στο Παρίσι και την Κοπεγχάγη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εγώ προσωπικά λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ΄ όψη μας το θέμα αυτό. Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Ασφάλεια είναι η δική μας απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις, οι οποίες αναμφίβολα θέτουν σε κίνδυνο τις βασικές αρχές της Ευρώπης.
 
Δεν θα ανεχτούμε κανένα είδος ρητορικής μίσους, περιστατικό εγκλήματος μίσους, διακρίσεων ή παρενόχλησης σε βάρος ατόμων ή κοινοτήτων που θα έχει ως κίνητρο τη θρησκεία ή την εθνικότητα. Τέτοια περιστατικά αποτελούν σοβαρή πρόκληση για τους δημόσιους φορείς, τις ηγεσίες των κοινοτήτων και γενικότερα την ευρύτερη κοινωνία. Πρέπει να σταθούμε όλοι μαζί και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφή βίας, ρατσισμού και διακρίσεων. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι η καταπολέμηση του αντισημιτισμού είναι ευθύνη της ευρύτερης κοινωνίας.

Στις αρχές Οκτωβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διοργανώσει την πρώτη ετήσια Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα στην οποία θα συμμετάσχουν κυβερνήσεις, καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες. Μαζί με την Επίτροπο Δικαιοσύνης κα Βέρα Γιουροβά αποφασίσαμε να αφιερώσουμε την πρώτη Σύνοδο στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του μίσους κατά των Εβραίων και των Μουσουλμάνων στην Ευρώπη. Θα επιθυμούσα οι συζητήσεις της Συνόδου να επικεντρωθούν σε συγκεκριμένα θέματα όπως: το πως θα γίνουν αποτελεσματικότεροι οι νόμοι, την εκπαίδευση των δημόσιων φορέων, την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο μέσω εταιρειών πληροφορικής, την ενημέρωση των φορέων που άπτονται του εκπαιδευτικού συστήματος, και των ΜΜΕ, καθώς και την αναζήτηση χρηματοδότησης για προγράμματα που θα προάγουν την ανεκτικότητα.

Η Επίτροπος και εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να χτίζουμε μία κοινωνία που θα δέχεται τη διαφορετικότητα και θα σέβεται την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ευχόμαστε σε εσάς και σε όλη την Εβραϊκή Κοινότητα το νέο έτος να φέρει υγεία, ευημερία και ειρήνη.

Σανά Τοβά, Χρόνια Πολλά              

Πηγή: EJC, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae