Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την αποπομπή του Δ. Καμμένου από τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  
«Πριν περάσουν 12 ώρες από την ορκωμοσία της, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ άρχισε να φυλλοροεί.
Στη φάση αυτή, η “ομάδα των 53” επιβάλλει τις απόψεις της κόντρα στις επιλογές του κ. Τσίπρα, που αδιαφορούσε για τις προκλητικές θέσεις Δ. Καμμένου.
Αναμένεται προφανώς, ενδιαφέρουσα συνέχεια. Διότι πρόβλημα υπάρχει όχι μόνο από εκείνους που έγιναν, αλλά και από εκείνους που δεν έγιναν υπουργοί». 
Δήλωση Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ
O διορισμός του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Δημήτρη Καμμένου στην Κυβέρνηση  αποδεικνύει ότι ο κ. Τσίπρας με τις επιλογές του παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Αριστεράς και της Δημοκρατίας.
Η  Κυβέρνηση,  αντί να ξεμπερδέψει με το παλιό, νομιμοποιεί το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τα ζητήματα που έχουν προκύψει με υπουργούς της νέας κυβέρνησης
Οι αντιδράσεις που έχουν προκύψει με υπουργούς της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και η αποπομπή του Δ. Καμμένου, λόγω των αντιδραστικών απόψεών του, ούτε μπορούν ούτε πρέπει να «ξεπλύνουν» το συνολικό χαρακτήρα της κυβέρνησης και την αντιλαϊκή πολιτική, που όλα τα στελέχη της δηλώνουν έτοιμα να εφαρμόσουν.
Άλλωστε, «εικόνα» αυτής της βάρβαρης - κατά του λαού - πολιτικής, που θα ασκήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι και το πολιτικό προσωπικό που τη στελεχώνει.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, με κείμενο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, όπου διερωτάται «Τι θέλουν και οι ομοφυλόφιλοι», σχολίασε επίσης την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου από τη κυβέρνηση.
Ο κύριος Θεοδωράκης ανέφερε: «Τώρα είναι η ώρα να κυβερνήσουν "οι αξιότεροι και οι εντιμότεροι", όπως είπε ο κ. Τσίπρας αγκαλιάζοντας το βράδυ της Κυριακής τον κ. Καμμένο».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη:
Τι θέλουν και οι ομοφυλόφιλοι;
«Είναι αληθινές οι ομοφοβικές, ρατσιστικές και αντισημιτικές αναρτήσεις των υπουργών μου», αναρωτιόταν το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός. Έλα ντε; Είναι δυνατόν; Και ποιος αλήθεια να το φανταστεί ότι οι χιλιάδες χρήστες του Τουίτερ, αντί να πανηγυρίζουν για τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πήγαν και σκάλιζαν τις αναρτήσεις των υπουργών της; Ας τους σταματήσει κάποιος. Περιμένει και ο Νικολόπουλος να γίνει υπουργός στον πρώτο ανασχηματισμό. Αδικία δεν είναι; Και τέλος πάντων, τι θέλουν οι ομοφυλόφιλοι, οι μαύροι και οι Εβραίοι; Η αξιοπρέπεια ήταν σύνθημα της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου. Τώρα είναι η ώρα να κυβερνήσουν «οι αξιότεροι και οι εντιμότεροι», όπως είπε ο κ. Τσίπρας αγκαλιάζοντας το βράδυ της Κυριακής τον κ. Καμμένο. Αχάριστε λαέ.»
 
Διαβάστε σχετικά: