Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4110 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ PDF Εκτύπωση E-mail

Εβραίοι ηγέτες από 18 χώρες της Ευρώπης και της Β. Αμερικής βρέθηκαν στις 30.9.15 στην Ιερουσαλήμ, μαζί με εκατό χιλιάδες Ισραηλινούς, εορτάζοντας το Μπιρκάτ Κοανίμ (την Ευλογία των Ιερέων) και το Χακιέλ, μια ιστορική συνάντηση που συμβολίζει την εβραϊκή ενότητα και την αλληλεγγύη.

Η συγκέντρωση γίνεται μια φορά κάθε επτά χρόνια -όπως ορίζει η Βίβλος- και οι Εβραίοι συγκεντρώνονται στην Ιερουσαλήμ κατά την περίοδο του Σουκότ για το διάβασμα της Τορά (Δευτ. 31:9-13). Στη σύγχρονη εποχή, η γιορτή αποτελεί αφορμή, αλλά και μέσο έκφρασης της εβραϊκής αλληλεγγύης μεταξύ Διασποράς και Ισραήλ. Με την ευκαιρία αυτή έγινε επίσκεψη για ευχές στον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν.

Τη διοργάνωση επιμελήθηκε το Ισραηλινό Εβραϊκό Συμβούλιο (IJC) και από ελληνικής πλευράς παρέστη, ύστερα από πρόσκληση του IJC, ο κ. Βενιαμίν Αλμπάλας, μέλος του Δ.Σ. του ΚΙΣΕ και πρώην πρόεδρός του, καθώς και πρόεδρος του ECJC.

Στα πλαίσια των φετινών δράσεων για τη γιορτή, ο πρόεδρος του IJC Βλαντιμίρ Σλούτσκερ προσέφερε εκ μέρους της οικογένειάς του ένα ξεχωριστό Σέφερ Τορά, που φέρει τις υπογραφές ηγετών από την Ευρώπη, τη Βόρειο Αμερική και το Ισραήλ, στον Ισραηλινό Στρατό αφιερωμένο στους στρατιώτες που υπερασπίζονται το Ισραήλ.

Η τελετή παράδοσης του Σέφερ είχε ιδιαίτερη σημασία και έγινε σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, καθώς συνέπεσε με μία ακόμη περίοδο κρίσης και δοκιμασίας για το Ισραήλ. Το IJC και οι εκπρόσωποι από Κοινότητες του εξωτερικού συμμετείχαν στο πένθος για τη δολοφονία των Ισραηλινών θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων από Παλαιστινίους.

Τραγικές φυσιογνωμίες-σύμβολα του αγώνα, της πίστης και της αλληλεγγύης ήταν οι συγγενείς των θυμάτων του σχολείου της Τουλούζης και του σούπερ μάρκετ κασέρ του Παρισιού που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

«Τελικά, οι Εβραίοι είτε είμαστε από το Ισραήλ, είτε από την Ευρώπη, ή από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, είμαστε όλοι τμήμα ενός λαού, μιας οικογένειας, ενωμένοι από την κοινή μας πίστη, την κοινή ιστορία και το δεσμό μας με το Ισραήλ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του IJC Βλαντιμιρ Σλούτσκερ.

Παράλληλα, το IJC απένειμε στον κ. Βενιαμίν Αλμπάλα την τιμητική διάκριση ΧΑΚΙΕΛ, βραβείο που απονέμεται σε προσωπικότητες της Διασποράς σε ένδειξη αναγνώρισης του έργου τους που συμβάλλει στην προαγωγή της συναδέλφωσης και της ενότητας, καθώς και της ενδυνάμωσης των δεσμών Διασποράς και Ισραήλ.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae