Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1945 επισκέπτες και 10 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Από τις 22.8.2015 έως και τις 5.9.2015, δεκαέξι νέοι από όλο τον κόσμο, επισκέφθηκαν την Ελλάδα συμμετέχοντας  σε διεθνές πρόγραμμα του Οργανισμού «Δράση για Συμφιλίωση – Υπηρεσίες για την Ειρήνη». Ο Οργανισμός αυτός συμπεριέλαβε φέτος για πρώτη φορά την Ελλάδα στο πρόγραμμά του δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε δεκαέξι νέους να επισκεφθούν την Καστοριά, την Κλεισούρα και τη Θεσσαλονίκη. Η πρωτοβουλία για να ενταχθεί και η Ελλάδα στο πρόγραμμα του Οργανισμού  ανήκει στην αρχαιολόγο – πολιτισμολόγο κα Σουλτάνα Ζορπίδου.

Στις 27.8.2015 η ομάδα των νέων επισκέφθηκε την Καστοριά, όπου πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση αφιερωμένη στην παλιά Εβραϊκή Κοινότητα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Καστοριά οι συμμετέχοντες του προγράμματος συναντήθηκαν με κατοίκους της πόλης με τους οποίους συζήτησαν για τα βιώματά τους από τις αναμνήσεις τους από τους εβραίους κατοίκους. Επίσης εκπονήθηκε από τους συμμετέχοντες ένας χάρτης με θέμα "Μονοπάτια της παλιάς Εβραϊκής Καστοριάς" που συμπεριλαμβάνει τις τοποθεσίες και τις θέσεις των αρχιτεκτονικών μνημείων της παλιάς Εβραϊκής Κοινότητας ως εκπαιδευτικό εργαλείο για μελλοντικά προγράμματα και ως ένα μέσο διατήρησης της ιστορικής μνήμης της πόλης.

Στην εκδήλωση ο Ελληνικός Εβραϊσμός εκπροσωπήθηκε από τον Β’ Αντιπρόεδρο του ΚΙΣΕ κ. Σολομών Παρέντε.  

Διαβάστε σχετικά: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae