Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5219 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ EJC ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Σε ειδική εκδήλωση, που έγινε στο προεδρικό μέγαρο Κοτροτσένι στο Βουκουρέστι, στις 11.3.14, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου EJC Μοσέ Κάντορ έλαβε την ύψιστη κρατική διάκριση της Ρουμανίας, τον «Μέγα Σταυρό του Εθνικού Τάγματος της Αξίας». Τον Μεγαλόσταυρο απένειμε στον κ. Κάντορ ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Τράιαν Μπασέσκου, παρουσία Ρουμάνων αξιωματούχων, διπλωματών και προέδρων Εβραϊκών Κοινοτήτων από όλη την Ευρώπη. Στην εκδήλωση αυτή ο Ελληνικός Εβραϊσμός εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του ΚΙΣΕ κ. Βενιαμίν Αλμπάλα ο οποίος ήταν προσκεκλημένος του προέδρου του EJC.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Ρουμάνος Πρόεδρος κατά την τελετή, η απονομή της διάκρισης αυτής αποτελεί «σύμβολο βαθιάς εκτίμησης στο ηθικό και θεσμικό έργο του Δρα Κάντορ το οποίο έχει συμβάλει στην ανοχή, συναδέλφωση και την ειρήνη στην Ευρώπη, καθώς και για την καθοριστική συμβολή του στη διατήρηση της εβραϊκής κληρονομιάς, στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ θρησκειών και εθνοτικών ομάδων και στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ρουμανίας και Ισραήλ».

«Είναι τιμή μου που λαμβάνω τη διάκριση αυτή η οποία αντικατοπτρίζει την ανάγκη για περισσότερη ανοχή και ειρήνη στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του EJC λαμβάνοντας το μετάλλιο.

Ο Μοσέ Κάντορ έχει βραβευθεί με κρατικές διακρίσεις από την Πολωνία, την Ουκρανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ιταλία, αλλά και από ευρωπαϊκούς φορείς.

Μετά την τελετή ο Μ. Κάντορ και οι Εβραίοι ηγέτες της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας είχαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Μπασέσκου και με τον πρωθυπουργό Βίκτωρ Πόντα και συζήτησαν επίκαιρα θέματα για την εβραϊκή ζωή στην Ευρώπη.

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae