Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks).
On Line
Έχουμε 2796 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένουςLog in
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΡΑΒΙΝΩΝ |
![]() |
![]() |
![]() |
Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος, οι Έλληνες και οι απανταχού Εβραίοι, ιδίως όμως οι Έλληνες Εβραίοι, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας, για πολλά χρόνια έχουν αγωνισθεί για κοινές αξίες και έχουν υποστεί θυσίες, που λίγοι λαοί έχουν υποστεί.
«Έχουμε μαζί υπερασπισθεί την πιο σημαντική αξία στην πορεία της ανθρωπότητας: την αξία που λέγεται 'Άνθρωπος'» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «γιατί εμείς γνωρίζουμε πολύ καλύτερα ότι το κέντρο του πολιτισμού και της Δημοκρατίας είναι ο 'Άνθρωπος, και όταν θίγεται ο 'Άνθρωπος, τότε παύει να υπάρχει και πολιτισμός και Δημοκρατία».
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ευρώπη είναι εκείνη σε ολόκληρο τον πλανήτη, η οποία έχει την δύναμη, λόγω του πολιτισμού και του παρελθόντος της, να υπερασπισθεί την ειρήνη και τον Άνθρωπο. Ειδική αναφορά έκανε, επίσης, και στο Προσφυγικό υπογραμμίζοντας, τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και σημείωσε: «και εμείς οι ίδιοι έχουμε βιώσει το Προσφυγικό. Υπήρξαμε πρόσφυγες, υπήρξαμε και θύματα αντισημιτικών επιθέσεων αλλά και ριζοσπαστικών τάσεων». [ΠΗΓΗ: news.in.gr, 10.11.2015] *Στην ως άνω συνάντηση την αντιπροσωπεία των Ραββίνων συνόδευαν εκ μέρους του Ελληνικού Εβραϊσμού ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Μωυσής Κωνσταντίνης, ο πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών κ. Μίνος Μωυσής και ο πρόεδρος της Θρησκευτικής Επιτροπής της Ι.Κ. Αθηνών κ. Βίκτωρ Ι. Ελιέζερ. |