Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5147 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΡΑΒΒΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η  Διάσκεψη των Ευρωπαίων Ραββίνων  που πραγματοποιήθηκε από τις 10 μέχρι τις 12 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Θυμίζουμε ότι στη Διάσκεψη των Ευρωπαίων Ραββίνων (Conference of European Rabbis) μετέχουν 700 Ραββίνοι από όλη την Ευρώπη και συντονίζει πολλές δραστηριότητες των Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ευρώπη και στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη.

Τα μέλη της Κοινότητάς μας είχαν την ευκαιρία να τους γνωρίσουν και να συζητήσουν ενδιαφέροντα θέματα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο.

Η επαφή, γνωριμία και συζήτηση με κορυφαίους Ραββίνους της Ευρώπης ήταν πολύ σημαντική για την Κοινότητά μας, καθώς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις πολυποίκιλες δραστηριότητες μας, να επισκεφθούν το Σχολείο και να γνωρίσουν καλύτερα τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

[ΠΗΓΗ: Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών]

κ μέρους του Ελληνικού Εβραϊσμού την αντιπροσωπεία των Ραββίνων συνόδευσαν στις συναντήσεις ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Μωυσής Κωνσταντίνης, ο πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών κ. Μίνος Μωυσής και ο πρόεδρος της Θρησκευτικής Επιτροπής της Ι.Κ. Αθηνών κ. Βίκτωρ Ι. Ελιέζερ. 

Διαβάστε σχετικά:

-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΡΑΒΙΝΩΝ

-Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εξωτερικών στο Συνέδριο Ευρωπαίων Εβραίων Ραββίνων (CER)

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae