Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4035 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 2.12.15 διεξήχθη στο Βερολίνο το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τον Αντισημιτισμό, που συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα Φριντριχ Εμπερτ και το Ινστιτούτο Ράμερ του Γερμανικού τμήματος της AJC.

Το θέμα του φετινού Φόρουμ «Η Μέση Ανατολή στο κατώφλι της Ευρώπης: προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος» είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον –κυρίως ύστερα από τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο- και συγκέντρωσε εκπροσώπους εβραϊκών κοινοτήτων και οργανώσεων από 19 ευρωπαϊκές χώρες. Ο ελληνικός Εβραϊσμός εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του ΚΙΣΕ κ. Μωϋσή Κωνσταντίνη. Εκ μέρους του Ιδρύματος Εμπερτ την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε με ομιλία του ο επικεφαλής του προγράμματος για την καταπολέμηση του ακροδεξιού εξτρεμισμού Ραλφ Μέλτζερ. Εκ μέρους της AJC μίλησε η διευθύντρια του Ινστιτούτου Ράμερ Ντίντρε Μπέργκερ, ενώ κύριος εισηγητής ήταν ο Ραββίνος Αντριου Μπέϊκερ προσωπικός αντιπρόσωπος της προεδρίας του ΟΑΣΕ για τον Αντισημιτισμό.

Με εμπεριστατωμένες εισηγήσεις αναλύθηκαν θέματα όπως: Οι συνέπειες της κρίσης της Μέσης Ανατολής στην Ευρώπη και τις εβραϊκές κοινότητες. Τα αυξανόμενα κρούσματα αντισημιτισμού, εξτρεμισμού και ισλαμικής τρομοκρατίας και τα πολυδιάστατα ζητήματα που προκύπτουν από την αύξηση μέτρων ασφαλείας στις εβραϊκές κοινότητες. Η αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και οι προκλήσεις ως προς τη διατήρηση μιας ανοιχτής και ανεκτικής Ευρώπης. Ο αντισημιτισμός στην ατζέντα της Γερμανίας για το 2016 κατά την προεδρία του ΟΑΣΕ. Το Ισραήλ ως «δικαιολογία» για την έκφραση αντισημιτισμού, κ.ά.

Ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ σε σύντομη τοποθέτησή του παρουσίασε στοιχεία για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα, εστιασμένα στις εξελίξεις του 2015, στο πλαίσιο της ευρύτερης κατάστασης της ελληνικής κρίσης, ενώ παράλληλα ο κ. Κωνσταντίνης τόνισε την ανάγκη εγρήγορσης της κοινωνίας και ανάληψης μέτρων για την καταπολέμηση της Ισλαμικής τρομοκρατίας.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae