Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4543 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Β. ΕΛΙΕΖΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ, ανταποκριτής Ισραηλινών εφημερίδων, φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.84 στην εκπομπή «transit στον αέρα», του Θύμη Τσιλιόπουλου, της 11.12.15, και συζήτησε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και φλέγοντα θέματα όπως η ισλαμική  τρομοκρατία και η επικίνδυνη σχέση της με την άνοδο της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη.  Ακούστε την εκπομπή ΕΔΩ (διάστημα: 15.25’ – 27.25’).

Ο Βίκτωρ Ελιέζερ, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στο Ισραήλ αποτιμώντας θετικά την παγιοποίηση της άποψης ότι η συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ είναι στρατηγικής σημασίας και αποδίδει κοινά οφέλη. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τομέα της ενέργειας, αλλά και στην αναπτυξιακή πορεία του Ισραήλ που «ξέφυγε» από την περίοδο της οικονομικής κρίσης επενδύοντας σε καινοτόμες επιχειρήσεις, στην τεχνολογία και στην παιδεία.

Η Ισλαμική τρομοκρατία και η Συρία αποτέλεσαν έναν ακόμη άξονα συζήτησης. Ο Β. Ελιέζερ τόνισε ότι το Ισραήλ δεν θα «συρθεί» στο να εμπλακεί σε οποιαδήποτε ενδοαραβική διένεξη, επισημαίνοντας παράλληλα την προσπάθεια να προφυλαχθεί από τον κίνδυνο εισόδου τζιχαντιστών. Αναφερόμενος στην τρομοκρατία, ο ομιλητής υπογράμμισε ότι με την ανοχή της Παλαιστινιακής ηγεσίας η νέα μορφή της «τρομοκρατίας των μαχαιριών» εμπεριέχει το στοιχείο του θρησκευτικού μίσους πυροδοτώντας τα φανατικά στοιχεία και απομακρύνοντας την προοπτική ειρήνης.

Ένα ακόμη επίκαιρο και ευαίσθητο σημείο της συζήτησης ήταν η πρόκληση βίας και  η διάδοση μίσους μέσω του διαδικτύου που ενισχύει τον φανατισμό. Ένα θέμα που αφορά τη διεθνή κοινότητα και την ευθύνη της να διασφαλίσει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών σταματώντας παράλληλα το μίσος και την τρομοκρατία. Συζητήθηκε, τέλος, ο ισλαμικός φονταμενταλισμός και η τρομοκρατία που ως αποτέλεσμα έχουν την άνοδο της ακροδεξιάς και η ανάγκη η κοινωνία να επιδείξει την ωριμότητα που χρειάζεται στην απομόνωση ακραίων φαινομένων και την αποβολή ακραίων ιδεολογιών.

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae