Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4900 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ PDF Εκτύπωση E-mail

Εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων κατά του σατιρικού εντύπου Charlie Hebdo, αλλά και αστυνομικών και εβραίων που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο του 2015 στο Παρίσι, άρχισαν στις 5.1.2016 παρουσία του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έκανε τα αποκαλυπτήρια των τιμητικών πλακών.

Ο Γάλλος Πρόεδρος έκανε αρχικά  τα αποκαλυπτήρια μιας τιμητικής πλάκας "στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης κατά της ελευθερίας της έκφρασης” που διαπράχθηκε στα γραφεία του Charlie Hebdo στις 7 Ιανουαρίου του 2015, όπου οι τζιχαντιστές αδελφοί Σαΐντ και Σερίφ Κουασί σκότωσαν 12 ανθρώπους.

Συνοδευόμενος από τη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό και τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, έκανε στη συνέχεια τα αποκαλυπτήρια άλλης μιας πλάκας σε κοντινή λεωφόρο, εκεί όπου ένας αστυνομικός, ο Αχμέντ Μεραμπέ, είχε πέσει νεκρός λίγο μετά την επίθεση στο σατιρικό έντυπο και αυτός από τα πυρά των αδελφών Κουασί.

Στη συνέχεια ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της τρίτης τιμητικής πλάκας για τα θύματα του εβραϊκού παντοπωλείου στο ανατολικό Παρίσι όπου ένας τρίτος τζιχαντιστής, ο Αμεντί Κουλιμπαλί, επιτέθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 2015, σκοτώνοντας τρεις πελάτες και έναν εβραίο υπάλληλο.

Οι σύντομες αυτές τελετές κατά τις οποίες τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή έγιναν παρουσία των οικογενειών και συγγενών των θυμάτων.

Στις τρεις τιμητικές πλάκες αναφέρονται τα ονόματα των θυμάτων των επιθέσεων.

Οι επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015 στοίχισαν τη ζωή συνολικά σε 17 ανθρώπους: εκτός από τους 12 νεκρούς, ανάμεσά τους 5 σκιτσογράφοι, της επίθεσης στο Charlie Hebdo, άλλοι 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο σουπερμάρκετ κασέρ, όπως και μια αστυνομικός από τα πυρά του Κουλιμπαλί στις 8 Ιανουαρίου 2015 στο Μονρούζ, στο νότιο Παρίσι. Τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας στη μνήμη της έγιναν το Σάββατο 9.1.2016.

Οι εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 10.1.2016 στην Πλατεία της Δημοκρατίας, με συγκέντρωση που έγινε στη μνήμη των 17 νεκρών των επιθέσεων του Ιανουαρίου, αλλά και των 130 νεκρών των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, των χειρότερων στην ιστορία της Γαλλίας.

Πηγή: ιστοσελίδα www.antenna.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΚΙΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Το Σάββατο 9.1.2016 διοργανώθηκε από το ΚΙΣ Γαλλίας η κεντρική τελετή στη μνήμη των θυμάτων του εβραϊκού παντοπωλείου. Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων  ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βάλλς, ο τ. Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, καθώς και εκπρόσωποι των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών ο Αρχιραββίνος & Αρχιεπίσκοπος  Γαλλίας και ο επικεφαλής του Γαλλικού Συμβουλίου της Μουσουλμανικής θρησκείας, οι οποίοι άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων.   

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η επισήμανση του πρωθυπουργού της Γαλλίας που  κατά την ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «η Γαλλία χωρίς την εβραϊκή κοινότητά της δεν θα ήταν η ίδια χώρα» και τόνισε πως πρέπει να καταπολεμηθεί οποιαδήποτε μορφή αντισημιτισμού. 

Ο πρόεδρος του ΚΙΣ Γαλλίας Ροζέ Κουκιερμάν στην ομιλία του αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν το 2015 στη Γαλλία τα οποία στιγμάτισαν ολόκληρη την ανθρωπότητα τονίζοντας: «Το 2015 ήταν μία τραγική χρονιά για τους Εβραίους, τους δημοσιογράφους, την αστυνομία και συμπερασματικά για όλους τους Γάλλους».

Οι τελετές στην μνήμη των θυμάτων ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 10.1.2016 με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία της Δημοκρατίας, το σημείο όπου συγκεντρώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι με τα συνθήματα «JesuisCharlie», «JesuisJuifs» του Ιανουαρίου 2015. Στην Πλατεία της Δημοκρατίας πρόκειται να φυτευτεί το «Δέντρο της Μνήμης» σε ανάμνηση των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων.    

Πηγή: ιστοσελίδα www.timesofisrael.com

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae