Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6201 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΗμέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος PDF Εκτύπωση E-mail
  Στις 5 Φεβρουαρίου 2006 έλαβαν χώρα στα Τρίκαλα εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Νομαρχία και από την Ισραηλιτική Κοινότητα Τρικάλων.
    Το πρωί έγιναν καταθέσεις στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τις τοπικές Αρχές και από την Ι.Κ. Τρικάλων. Στη συνέχεια ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Ραββίνο της Λάρισας κ. Ηλία Σαμπετάι στη μνήμη των θυμάτων του Ναζισμού.
    Ακολούθησε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Τρικάλων. Άρχισε με χαιρετισμούς που απηύθυναν ο νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο δήμαρχος Τρικάλων κ. Μιχάλης Ταμήλος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης κ.κ. Αλέξιος και ο πρόεδορς της Ι.Κ. Τρικάλων κ. Ιάκωβος Βενουζίου.
    Ακολούθησε ανάγνωση μηνυμάτων για την Ημέρα Μνήμης του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, του βουλευτή κ. Νίκου Λέγκα και του προέδρου του Κ.Ι.Σ. κ. Μωυσή Κωνσταντίνη.
    Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο φιλόλογος και υποδιευθυντής του 3ου Ενιαίου Λυκείου Τρικάλων κ. Θεόφιλος Αναστασίου.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae