Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4782 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΕΜΕ PDF Εκτύπωση E-mail

Την 1η Ιουνίου 2016, σε εκδήλωση που έγινε στο Hebrew Union College– Jewish Institute of Religion, στη Νέα Υόρκη, η οποία διοργανώθηκε από το Σύλλογο Αμερικανών Φίλων του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδας (ΕΜΕ), υπό την αιγίδα του προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη τιμήθηκε  με το βραβείο «Δαμασκηνός», ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης. Το βραβείο αυτό απονέμεται σε προσωπικότητες που με τις πράξεις και το έργο τους υπερασπίζονται και προωθούν τα ιδεώδη της ελευθερίας και της συνύπαρξης των θρησκειών στην Ελλάδα και των Έλληνο – Αμερικανικών  κοινοτήτων και επεδόθη στον κ. Μπουτάρη από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, στον οποίο είχε απονεμηθεί για πρώτη φορά το ίδιο βραβείο το 2007.

Την απονομή προλόγισαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αμερικανοί Φίλοι του ΕΜΕ» κ. Σολομών Ασσέρ, ο Ραββίνος και καθηγητής εβραϊκής ιστορίας στο Hebrew Union College, κ. Μάρτιν Κοέν και ο πρόεδρος του ΕΜΕ κ. Μάκης Μάτσας. Την τελετή βράβευσης έκλεισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Oλοκαύτωμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και στην Κατοχή, τα οποία έζησε.

Εκτενής αναφορά έγινε από τους ομιλητές στο έργο του δημάρχου Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη της εβραϊκής κληρονομιάς της πόλης, στις πρωτοβουλίες του για τη δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος και εκπαιδευτικού κέντρου, καθώς και στον ρόλο του στην υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας.

Ο κ. Μπουτάρης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην μεγάλη τιμή που γίνεται στο πρόσωπό του με αυτή τη βράβευση, η οποία αντανακλάται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης την οποία εκπροσωπεί.

Ο συντονισμός και η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από τον κ. Μίμη Κοέν.

Με αφορμή την τιμητική εκδήλωση, δημιουργήθηκε από το Σύλλογο Αμερικανών Φίλων του ΕΜΕ ειδικό λεύκωμα αφιερωμένο στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με συγχαρητήρια μηνύματα εβραϊκών Οργανισμών και προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, στο οποίο δημοσιεύτηκε και μήνυμα του τότε πρόεδρου του ΚΙΣΕ κ. Μωυσή Κωνσταντίνη για τη σημαντική συνεισφορά του κ. Μπουτάρη στην «προώθηση της ανεκτικότητας, του αλληλοσεβασμού, αλλά και της ανάδειξης της ιστορίας του εβραϊσμού της Θεσσαλονίκης.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

Ιστοσελίδα www.antenna.gr

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae