Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4493 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ BOD & EJC ΓΙΑ TO BREXIT PDF Εκτύπωση E-mail

Το Συμβούλιο των Αντιπροσώπων των Εβραίων της Βρετανίας (The Board of Deputies of British Jews - BOD) σημειώνει σχετικά με την απόφαση του βρετανικού λαού να ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατόπιν μιας μακράς περιόδου αντιπαράθεσης και διαλόγου:

Το Συμβούλιο των Βρετανών Αντιπροσώπων (BOD), παρόλο που δεν πήρε θέση στο δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει μια μακρά ιστορία δέσμευσης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ενώ παρείχε και το χώρο για τον πρόσφατο δημόσιο διάλογο που πραγματοποιήθηκε, προκειμένου η κοινότητα να συζητήσει το ζήτημα αυτό.

Η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μεταβάλλει αναμφισβήτητα και τη φύση της σχέσης του οργανισμού μας με την Ένωση. Θα συνεχίσουμε ωστόσο να εργαζόμαστε με συναδέλφους και οργανισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος υπεράσπισης των διεθνών θεμάτων που αφορούν  τους Εβραίους. Θα διατηρήσουμε βεβαίως και τους ισχυρότατους δεσμούς φιλίας και υποστήριξης με τις εβραϊκές κοινότητες ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Richard Verber, πρώτος Αντιπρόεδρος, ανέφερε: «Η εκστρατεία για το δημοψήφισμα υπήρξε κατά διαστήματα διχαστική και τραυματική. Ελπίζουμε ωστόσο πως η χώρα θα βγει ενωμένη, θα αντιμετωπίσει τα αίτια της απογοήτευσης και θα παραμείνει αφοσιωμένη στο να αποτελεί ένα συνεκτικό και θετικό μέρος για όλα τα τμήματα της κοινωνίας μας. Το Συμβούλιο των Αντιπροσώπων θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις κατά τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες, καθώς και  τυχόν επιπτώσεις που αυτές θα έχουν για την κοινότητά μας”.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Jonathan Arkush ενημέρωσε διεθνείς εβραϊκούς  οργανισμούς.

Σχετικά με την απόφαση του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας κ. Ντέιβιντ Κάμερον να παραιτηθεί, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο γενικός διευθυντής του BOD κ. Γκίλιαν Μερόν σε δήλωσή του τόνισε μεταξύ άλλων: «Εκφράζουμε την από καρδιάς ευγνωμοσύνη μας προς τον πρωθυπουργό κ. Κάμερον για όσα προσέφερε στη χώρα, καθώς και για την φιλία του προς την Εβραϊκή Κοινότητα. Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι πως θέλησε να δώσει το λόγο στον Βρετανικό λαό για μία τόσο σημαντική απόφαση, επιλέγοντας με τον τρόπο αυτό να μην αποφύγει τις δύσκολες καταστάσεις…». 

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου (EJC) κ. Μοσέ Κάντορ κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αποφευχθεί κλιμάκωση στην Ε.Ε. μετά την βρετανική ψήφουπέρ του Brexit. «Ελπίζουμε ότι αυτό δεν θα λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη για την άνοδο  των υπερεθνικιστών και των εξτρεμιστών στην ευρωπαϊκή ήπειρο και καλούμε τους Ευρωπαίους ηγέτες να μην επιτρέψουν στα εξτερεμιστικά κόμματα να χρησιμοποιήσουν τις παρούσες εξελίξεις για περαιτέρω διαχωρισμό, μίσος και ρατσισμό», ανέφερε ο Μ. Κάντορ.

Πηγές: Board of Deputies of British Jews - EJC

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae