Οι εκδηλώσεις αντισημιτισμού στην ελληνική κοινωνία αποτελούν δυστυχώς καθημερινό σχεδόν φαινόμενο. Τελευταίο περιστατικό στη θλιβερή αυτή αλυσίδα αποτελούν οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Σύμφωνα με το από 27.6.2016 δημοσίευμα της ιστοσελίδας voria.gr, ο κ. Δημήτρης Τσερμενίδης, κατά την τελευταία γενική συνέλευση των μελών του συνδικάτου, φέρεται πως δήλωσε ότι ο Θεός από λάθος έπλασε τους Εβραίους, οι οποίοι στη συνέχεια σκότωσαν τον Χριστό. Μάλιστα, σύμφωνα πάντοτε με το δημοσίευμα, ο κ. Τσερμενίδης δεν δίστασε να εκφράσει τη λύπη του για το γεγονός ότι «δυστυχώς ο Χίτλερ δεν ολοκλήρωσε το έργο του». Τέλος, επισημαίνεται πως καταφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του Αβραάμ Μπεναρόγια, ιδρυτή της Federation, το όνομα του οποίου έφερε η αίθουσα στην οποία πραγματοποιήθηκε η συνέλευση.

Πιστεύουμε πως δεν πρέπει ποτέ να υποτιμούμε και να παραβλέπουμε οποιαδήποτε εκδήλωση αντισημιτισμού, όση έκταση και ένταση κι αν έχει. Η καταδίκη τους οφείλει να είναι άμεση και κατηγορηματική. Σε αυτό το πνεύμα, μας ικανοποιεί το γεγονός πως οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί του κ. Τσερμενίδη δεν έμειναν αναπάντητοι. Τόσο η Ένωση Αστικών Λεωφορειούχων Θεσσαλονίκης, όσο και η συνδικαλιστική παράταξη «Ανατροπή», καταδίκασαν απερίφραστα τις ανωτέρω δηλώσεις, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο πως υπάρχουν συμπολίτες μας με ευαίσθητα αντανακλαστικά έναντι του αντισημιτισμού.

Το  Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος δεν θα κουραστεί ποτέ να καταδικάζει κάθε αντισημιτικό λόγο, κάθε προσβλητικό για τους Εβραίους χαρακτηρισμό. Θα το κάνουμε πάντα με τη συνείδηση ότι δεν υπερασπιζόμαστε απλώς μια κοινότητα, αλλά την κοινωνία συνολικά και τη δημοκρατία.

Αθήνα, 1η Ιουλίου 2016

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

-Ιστοσελίδα LIFO

-Ιστοσελίδα VORIA

ΟΑΣΘ: ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗ, Voria.gr, 12.8.2016